Foto: Arno Saar
Inimesed
17. juuli 2010, 09:00

Valeri Leontjev jätab maha nii lava kui ka Venemaa? (20)

"Artist peab ükskord ikka lavalt lahkuma, aga mitte nii, et ta sealt ära kantakse," on korduvalt rõhutanud Venemaa 61aastane superstaar Valeri Leontjev. "Fännid peavad armastatud artisti mäletama kaunina, mitte mädanenud tomatina."

Praegu paistab Leontjev oma sõnu täide viivat, sest kõlakad väidavad, et lähiajal teeb ta esinemistega lõpparve.

Aasta lõpuni annab Leontjev ära kõik lubatud kontserdid ja siis lahkub lavalt vaiksel moel, n-ö inglise moodi, teab Komsomolskaja Pravda. Põhjuseks, miks armastatud laulja lava maha jätab, pole staari kapriis, vaid arstide korraldus. Pole olnud saladuseks, et aktiivsete lava-aastate jooksul on Leontjev teinud oma tervisele tõhusalt liiga ning nüüd on tal aeg asuda end ravima. Sest siiani teevad Leontjevile häda nii jalad kui selg ning pahatihti on kunagi reipalt tantsu kepsutanud tähel kõndimisega raskusi. Varem on põduravõitu Leontjev tervist turgutanud oma Miami majas, kuid nüüd kavatsevat ta lehe andmeil asuda sinna päriselt elama.

Leontjevi sõber Aleksandr Bogdanovitś ei taha uskuda, et laulja tõepoolest pärast lahkumiskontserte pühib ka Venemaa tolmu jalgelt: "See kõlakas ilmus välja siis, kui Valeri ei näidanud poolteist kuud Venemaal nägu. Tol ajal ravis ta end oma Hispaania kodus ja võttis protseduure nägemaks hea välja. Pärast esines Singapuris ja nüüd valmistub Jurmalaks, kus kannab ette uue ingliskeelse loo. Kuulujutud sellest, et ta kavatseb Venemaa jätta, on liialdatud. Seda enam, et ta nagunii veedab suurema osa oma ajast Miamis koos kaasa Ljusjaga. Ja oma kontserdigraafikut pole ta ka muutnud."

Tõsi on aga see, et peale meelelahutusäri ja lahkumistuuri ettevalmistuste pole Leontjevit Venemaal kinni hoidmas mitte miski. Tema õde Maia suri viis aastat tagasi, õemees Georgi lahkus kolme kuu eest ning elavate kirjas pole enam Leontjevi vanemaidki.