Täies elujõus: Asja saatejuhitraksid varna riputada otsustanud Larry King oli viis aastat tagasi väge täis, ning jagas noorkolleegidele (pildil vasakul telemees Ryan Seacrest) lahkeid sõnu.
Inimesed
2. juuli 2010, 07:00

50 000 intervjuu mees Larry King lõpetab jutusaate (1)

«On aeg igaõhtused traksid varna riputada,» ütleb 25 aastat omanimelist jutusaadet juhtinud Larry King. 76aastane CNNi täht, kelle firmamärkideks on peale traksidele suured prillid ja retrostiilis lauamikrofon, teeb «Larry King Live’ile» lõpu.

Larry Zeigeri nime all sündinud King teatas pensionileminekust lühikese sõnumiga Twitteri suhtluskeskkonnas. «25 aastat tagasi istusin «Larry King Live’i» esimeses saates selle laua taga vastamisi New Yorgi kuberneri Mario Cuomoga. Nüüd, aastakümneid hiljem, rääkisin CNNi kuttidega ja ütlesin, et tahaksin sel sügisel oma igaõhtusele saatele lõpu teha. CNN oli vastutulelikult nõus, võimaldades mul veeta rohkem aega oma naise seltsis ning jõuda oma laste pesapallivõistlustele.»

«Ainult jumal ise ei ilmunud Larry saatesse.»

Miamis raadioajakirjanikuna alustanud King on üle 50 aasta kestnud karjääri jooksul teinud 50 000 intervjuud. CNNi meelitas toonase populaarse öise raadiosaate juhi Kingi 1985. aastal telekanali asutaja Ted Turner. Kingi leebe, kuid visa usutlusstiil tõmbas ligi mainekaid saatekülalisi ning «Larry King Live» sai kohaks, kus prominendid oma uudiseid teatavaks tegid. King on intervjueerinud kõiki USA presidente alates Richard Nixonist, Mihhail Gorbatšovi, Frank Sinatrat, Madonnat ja Marlon Brandot, kuid oma eluteel kohatud erakordseimaks inimeseks nimetab telekuulsus Nelson Mandelat. «Ainult jumal ise ei ilmunud Larry saatesse,» muigas CNNi kauane esimees Tom Johnson.

Sahistatakse, et Kingi asemele võib asuda endine Briti kõmulehe Daily Mirror peatoimetaja, Briti ja USA «Talendijahi» kohtunikuna tuntud

Pierce Morgan. Küsimusele, keda ta ise oma mantlipärijana näha sooviks, vastas King: noorte lauljate võistluse «American Idol» juhti Ryan Seacresti. «Aga kindlasti on terve kari inimesi selleks võimelised. No kuulge. Need on ju ainult küsimused-vastused!» Oma autobiograafias tunnistas King, et ei mõtle oma küsimusi kunagi ette, vaid naudib üllatavaid vastuseid.

King üritab kaheksandat abielu päästa

Hiljuti jõudis «Larry King Live» Guinnessi rekordiraamatusse kui saade, mis on ühe ja sama inimese juhtimisel kõige kauem ühel ajal eetris püsinud. King on olnud rekordimees ka eraelus. Telehail on käsil kaheksas abielu. Ent aprillis teatasid Larry ja tema kahe pisipoja ema, 50aastane Shawn, et nad on lahutuspaberid sisse andnud. Sahistati mõlemapoolsest truudusemurdmisest. Ent paari nädala pärast andsid kuulsused teada, et nad on lahutuse tagasi võtnud. «Armastame oma lapsi, armastame teineteist, armastame oma peret,» kinnitasid mõlemad.