Tallinna linnavalitsuse liikmete lõõgastavad hetked restoranis Gloria kammkeraamilist suppi degusteerides. Paremalt: linnapea nõunik Monika Batrakova, linnapea Edgar Savisaar, Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, abilinnapead Jüri Pihl ja Taavi Aas ning linnapea kultuurinõunik Juhan Paadam.Foto: Tallinna linnavalitsus
Eesti uudised
29. juuni 2010, 17:22

Edgari Savisaare tööpäev: kodutute varjupaigale järgnes hõrgutav supp (18)

Tallinna linnapea Edgar Savisaar sisustas täna oma tööpäeva kodutute varjupaika külastades, sellele järgnesid aga gurmaanlikud hetked restoranis Gloria, kus mekiti meisterkokk Dmitri Demjanovi keedetud kalasuppi kui loodetavat tulevast Tallinna sümbolit.

Täna külastas linnapea Edgar Savisaar koos abilinnapea Merike Martinsoni ja Põhja-Tallinna vanema Karin Tammemägiga Kopli tn 79 asuvat kodutute ajutist varjupaika ja veendus, et esmased tingimused kodutute majutamiseks olid seal täidetud, vahendab Raepress. Tallinna meeri sõnul kavatseb linn rajada kodututele uusi öömaju.

Lisaks linnaelu varjukülgedele mahtus linnapea päevaplaani ka hõrgutav söömaaeg restoranis Gloria, kus selle omanik, tippkokk Dmitri Demjanov oli kokku keetnud nn. kammkeraamilise kalasupi.

Raepressi andmetel inspireerinud meisterkokka supi valmistamisel Vabaduse väljakul arheoloogide poolt välja kaevatud kalajäänused - soomused ja luud.

Savisaar kõneles supimaitsmise ajal, et arheoloogiliste leidude kinnitusel oleme me elanud siin juba viis tuhat aastat. „Siiski võib julgesti arvata, et need kalad, keda püüti ja söödi 5000 aastat tagasi, püsivad ka praegu. Seega võime kindlad olla, et tursk, haug, ahven, lest, särg ja küllap muudki praegu tuntud kalad olid juba meie „kammkeraamiliste esivanemate" toidupoolises ammu," kõneles linnapea gastronoomiameister Demjanovi valmistatud kalasupi kolme versiooni degusteerimisel.

Demjanov märkis, et sellest supist võiks saada üks uus Tallinna tunnussümbol, sedakorda siis toidu näol.