Inimesed

Kergenduseks kõhule: suvetoitude retseptid 

Allikas: Figuurisõbrad, 29. juuni 2010 07:01
Lillkapsas sinepikastmes (neljale)

Vaja läheb: 1 suur lillkapsas (1,2 kg), soola, 100 g väherasvast majoneesi, 50 g mahedat sinepit, 120 g väherasvast riivitud juustu.

Valmistamine: Tükeldada lillkapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 8–10 minutit. Sega omavahel majonees ja sinep. Tõsta lillkapsas ahjuvormi, määri peale majoneesi-sinepisegu, riputa peale riivjuust ja küpseta 220kraadises ahjus 10 minutit, kuni juust on sulanud.

Tex-mex räimed (kuuele)

Vaja läheb: 500 g räimefileesid, 3 sl taco-, salsa- või tšillikastet, 100 g 16%list maitsestamata toorjuustu, 30 g maisihelbeid, 50 g väherasvast riivitud juustu, paprikapulbrit, pisut tšillit, soola.

Valmistamine: Pane pooled räimefileedest, nahk allapoole, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega maitsekaste toorjuustuga ja jaga väikeste tupsudena räimefileedele. Tõsta ülejäänud fileed, nahk ülespoole, peale. Purusta maisihelbed, lisa riivjuust, paprikapulber, tšilli ja sool, puista räimedele. Küpseta eelsoojendatud ahjus 15 minutit.

Suvesalat (kahele)

Vaja läheb: 200 g kapsast, 200 g redist, 200 g kurki, 200 g krabipulki, 60 g Felixi Kerget majoneesi

Valmistamine: Haki kapsas, tükelda redis, kurk ja krabipulgad. Vala üle majoneesiga.

Grillitud küüslaugukrevetid (ühele)

Vaja läheb: 10 hiidkrevetti, 2 küüslauguküünt, 3 tl sidrunimahla, 2 tl taimeõli, soola, pipart, salatilehti, 50 g kirsstomateid, 1 paprika, 2 tl valge veini äädikat, soovi korral 0,5 tl magusat sinepit, värskeid maitsetaimi, 2 tomatit.

Valmistamine: Torka puidust vardasse 10 hiidkrevetti. Sega üks pressitud küüslauguküüs 2 tl sidrunimahla, 1 tl taimeõli, soola ja pipraga. Määri krevetid seguga ja lase 2 tundi seista. Salati jaoks rebi salatilehed tükkideks, lisa poolitatud kirsstomatid ja tükeldatud paprika. Salatikastmeks sega 1 tl taimeõli, 2 tl valge veini äädikat, 1 tl sidrunimahla, soovi korral sinep ja maitsetaimed. Grilli vardaid mitu korda pöörates ja marinaadiga pintseldades 10 minutit. Juurde sobivad õhukeste küüslaguviiludega kaetud grillitud tomatipoolikud.

Grillitud kalafilee (ühele)

Vaja läheb: 150 g forellifileed, 1 sl 16%list sulatatud juustu maitsetaimedega,

soola, pipart, küüslaugusoola, 1 sibul, 1 tomat, pool paprikat.

Valmistamine: Määri forellifilee sulatatud juustuga ning maitsesta soola, pipra ja küüslaugusoolaga. Lõika sibul, tomat ja paprika väikesteks tükkideks. Pane kala fooliumile, puista üle aedviljatükikestega, kata teise tüki fooliumiga, vajuta servad kokku ja grilli 30 minutit.

Linnulihavarras ananassiga (ühele)

Vaja läheb: 120 g linnulihafileed, 2 värsket või suhkruta konservananassirõngast, 1 paprika, 1 sibul, 1 tl oliiviõli, soola, pipart, paprikapulbrit.a

Valmistamine: Lõika linnuliha, ananass, paprika ja sibul parajateks tükkideks. Maitsesta oliiviõli soola, pipra ja paprikapulbriga, sega läbi ja lase 10 minutit seista. Lüki vaheldumisi vardasse ja grilli 10–15 minutit.

Köögiviljavardad (ühele)

Vaja läheb: 1 paprika, 1 suvikõrvits, 1 baklažaan, 1 punane sibul, 1 sl sidrunimahla, 1 tl sojakastet, 1 tl taimeõli, 1 küüslauguküüs, 1 tl värsket rosmariini, soola, pipart.

Valmistamine: Lõika paprika, suvikõrvits, baklažaan ja punane sibul.3 cm tükkideks. Lüki köögiviljatükid vaheldumisi puidust vardasse. Marinaadi jaoks sega sidrunimahl sojakastme ja taimeõliga ning maitsesta 1 pressitud küüslauguküüne, rosmariini, soola ja pipraga. Lase varrastel marinaadis seista 30 minutit. Grilli vardaid pidevalt pöörates.

Samal teemal

22.06.2016
SUVISED SALATID: rukola annab tugevat maitset, jääsalat lisab massi
29.06.2010
Kergenduseks kõhule: tervislik ja mõnus suvemenüü

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee