Inimesed
22. juuni 2010, 07:01

Mida arvavad laulu sisse pandud kuulsused ise?

 

"Oo, mulle meeldib suudelda, sest Anne Veski peseb hambaid Pomoriniga..." Kuldne Trio "Oo, mulle meeldib"

"Ega ma siis nõnda vilets ka pole, et mõne teise esitaja laulu sisse ei võiks sattuda. Ega ma neid kõiki teagi, aga nimega on teinekord nimetatud küll. Ilma, et ma seal midagi paha oleks teinud või muidu pilke alla sattunud. Noh, et ma seal Kuldse Trio lugutükis hambaid Pomoriniga pesen, mis selles halba? Mäletan, et kui seda laulu esimest korda kuulsin, ajas lausa suure häälega naerma. Marju Länikuga olen vist ka korra paaris, aga see laul on vist kõigil meelest. Mul endal ka. Ei, kui asi nalja ja naeruga pooleks, pole katki midagi. Jumal tänatud, et ma meie väga räige sõnumiga bändidele pole jalgu jäänud."

Andres Raid: minult küsiti isegi luba

"Ükskord külla sinna sai kõigil tuntud Andres Raid, langes kaela Chiri-biri-binn, nii et rinnus kinni hing." Kuldne Trio "Chiri-biri-binn"

Andres Raid sattus laulu sisse talle täiesti teadaolevalt. "Üks päev helistas Sokk ehk Vlassovi Jürka, nagu ta seda ikka teinud on. Aga seekord oli tal öelda hull teade: "Kuule, Ooberst, ega sul midagi selle vastu pole, kui me sinust laulma hakkame?" Tohoh, mis nüüd lahti? Lasin Jürkal mind puudutavad read ette lugeda, aga mis seal ikka, kui nii popp punt nagu Kuldne Trio minu nime suhu võtab. Hiljem olen rahvapidudelgi olnud, kus see laul üles võetakse, aga kaasalauljat pole minust talle olnud, sest ma pole üldse laulumees."

Rannap: Volk avaldas mulle lugupidamist!

"Karuks istus vangitornis, aeg oli igav oota,nägi Reinu tulemas seal mööda mereranda..." Propeller "Helinälg"

Muusik Rein Rannapi kohta leiab Propelleri loost "Helinälg" kirjelduse, kuidas Karuks palub tema vangist välja lunastamiseks Rannapil oma pikad juuksed panti panna, aga helilooja aidata ei saa: ilma juusteta ei paistvat ta andekas välja. Rannap leiab, et laul on omamoodi hinnang: "Mulle on jäänud mulje, et Volkonski, kes selle teksti tegi, avaldas sellega mulle oma lugupidamist. See, et ta mind sinna laulu tegelaseks pani, näitab, et autor ikka peab mind andekaks," arvab Rannap.

Rivo Kingi: sain kõvasti naerda

"Rivo Kingi hoiab teie nibud ilusad ja pringid." Deltäheadi samanimeline laul

Eesti esimene staarisaade sünnitas emo-eeskujuks tituleeritud Rivo Kingi, kelle alternatiivrokki viljelev bänd samuti laulu sisse pani. "Kui kuulsin seda lugu, mis minust tehti, sain ma palju naerda. Kohe kindlasti ei olnud see minu jaoks solvav, sest võib arvata, et rohkem nalja pärast see tehtud oligi. Ju ma siis olin piisavalt kõmuline tegelane, et oli kõneainet, mida laulu panna," arvab Kingi.

Mait Maltis: pahasti pole ju midagi

"Oo mulle meeldib Maltis Mait, sest kui ta laulab, ümberringi linnud jäävad vait..." Kuldne Trio "Oo, mulle meeldib"

"Noh, kui ma seal laulus olen, mis siis ikka. Midagi pole ju pahasti. Iseasi, kas ma ise tahaks seda laulu laulda. Natuke imelik tunne on."

Koit Toome: mina end küll solvatuna ei tunne

"Tütar üksi kodus, tuleb mu poole,olen palju rämedam kui Koit Toome." Cool D "Tütar üksi kodus"

"Seda lugu pidi üldse esitama Koit Toome, aga raskel ajal Cool D!" Cool D "Iharluse Missa"

Koit ei teadnud enda laulu sisse kirjutamisest midagi ja kui ta esimest korda neid ridu kuulis, siis ainult naeris. Koidu arvates ei ole selles, et teda nendes lauludes mainitud on, mitte midagi halba. Siiski arvab ta, et kui mõni laulukirjutaja juba kedagi laulu sisse kirjutab, siis tuleks jääda ikka viisakuse ning hea maitse piiridesse, mitte laskuda labasustesse. "Cool D mind nende ridadega aga kuidagi solvanud ei ole," on Koit rahul.

Kristi Ojasaar: ega selline huumor halba tee

"Äkää meil on palju erinevusi ei, oleme kaks tilka vett nagu Ojasaare tuustid..." Chalice "Kiim"

Stilist Kristi Ojasaar (paremal) teab enda sõnul, et nad õega laulu sees on, ka on ta seda laulu oma kõrvaga kuulnud. Väljend "Ojasaare tuustid" Kristit ei solva. "No selline huumor ei tee halba, las ta olla. Kui tehakse niimoodi laulusõnu, siis tehakse," ütleb ta. Mida aga arvab ta üldiselt sellistest lauludest, kuhu tuntud inimesi sisse kirjutatakse? "On tore, kui inimestest lugu peetakse, ja kui tehakse solvavaid lugusid, siis tehakse. See on ju huumor, millest peaks igaüks ikka aru saama, mitte seda sõna-sõnalt võtma," arvab Kristi.