Foto: Scanpix Sweden
Maailm
20. juuni 2010, 19:45
Vaata galeriid pulmast! Video Danieli kõnest!

Peig Rootsi kroonprintsessile: armastan sind, Victoria! (38)

Eile abiellunud Rootsi tulevane kuninganna, kroonprintsess Victoria ja Daniel Westling on ametlikult laulatatud. Mida rääkis aga tulevane prints, Västergötlandi hertsog Daniel pulmakõnes?

Danieli pulmalauas peetud kõne tõi pisara silma kõigile saalis viibinud külalistele ja ilmselt tuhandetele televaatajaile.

Vaheldumisi inglise ja rootsi keeles kõne pidanud Danieli sõnul elas kord noor mees, kes ei olnud ehk küll konn, ent kindlasti ei olnud ta ka prints. Daniel meenutas aega, mil Victoria pidi Hiinasse ametlikule visiidile minema ja veetis terve öö kirju kirjutades. "Kui tõusin üles, leidsin 30 kaunist kirja, mulle adresseeritud, üks iga päeva jaoks, mil ta [Victoria] ära on."

"Armastan sind, Victoria, ja olen uhke, et oleme siin ja praegu koos. Olen õnnelik, et saan olla sinu abikaasa," jätkas tulevane prints.

Seejärel tantsis vastne noorpaar palee balliruumis valssi, nendega ühinesid nii pruudi kui peiu vanemad.

Kuningas Karl Gustav XVI pidas pulmas samuti kõne, tervitades Danieli kuningliku perekonna uue liikmena ja lükates ümber varem meedias liikunud jutud, justkui olnuks ta kahe noore liidu vastu.

"Ma olen sinu isa, sa oled minu armastatud tütar. Keegi ei tohiks uskuda muud, kui et minu suurim soov on näha sind õnnelikuna," pöördus kuningas tütre poole.

Olle Westling, Danieli isa, pidas samuti kõne, kus nimetas poja teekonda okkaliseks, ent muinasjutuliseks.