VALUS MÄLESTUS: Rootsi printsess Madeleine ja Jonas Bergström poseerivad mullu 11. augustil pärast kihluse väljakuulutamist ajakirjanikele. Tänavu 24. aprillil kihlus tühistati. Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
19. juuni 2010, 08:59

Madeleine peab õe pulmas südamevalu trotsides särama (21)

Printsess Madeleine’i kohus on oma vanema õe Victoria tänasel laulatusel särada, just nagu ei torkaks iga sekund sellest kaunist tseremooniast talle pussnoana südamesse. Ka Madeleine pidi tänavu altari ette astuma. Ent tema armulugu leidis häbiväärse lõpu.

Maailma üheks ihaldusväärseimaks kuninglikuks võsukeseks kuulutatud 28aastane printsess Madeleine on maailmaklassi kaunitar. Kui tema õde kasvatati maast madalast tulevaseks kuningannaks, siis Rootsi kuningapere noorim laps sai endale lubada mässulist teismeiga ning ülimalt paljastava dekolteega õhtukleite. Nii teenis ta endale peoprintsessi hüüdnime.

Särav peoprintsess ja tema peigmees Jonas Bergström paistsid moodustavat unelmate paari – ka Rootsi kuninga silmis, kes nägusa, heast perest pärit juristi märksa kiiremini omaks võttis kui vanema tütre personaaltreenerist kavaleri. 2002. aastal süttinud armulugu kulmineerus mullu välja kuulutatud kihlusega. Jäi mulje, et noorema printsessi pulmad peetakse Victoria järel veel selle aastanumbri sees.

Ent veebruaris avaldas ajaleht Expressen mitmele anonüümsele allikale tugineva loo, et Madeleine ja Jonas on põhjalikult raksus ning pulmad jäävad kas ära või lükatakse tulevasse aastasse. Aprillis levisid kuuldused, et paar on lahku kolinud – ning kohe tunnistas ka kuninganna Silvia: "Paraku nad tänavu ei abiellu." Monarh jättis oma jutuga siiski mulje, et pinged on seotud Victoria pulmadega. "Minu meelest on Madeleine’il õigus rahulikule pulmaeelsele ajale."

Reetlik Jonas tegi kolleegile lapse?

Ent nädal hiljem kärgatas pomm: Norra kõmuajakiri avaldas intervjuu endise Norra käsipallimeistri, 21aastase Tora Uppström Bergiga, kes enda kinnitusel oli veetnud Madeleine’i peigmehe Jonasega eelmisel aastal Rootsi suusakuurordis kireküllase öö. Norra kõmulehele läks intervjuu maksma 1600 eurot – ent millist hinda pidi maksma murtud südamega printsess! Oli selge, et sellise skandaali saatel tulevane kuninganna abielluda ei saa. Veel samal nädalal teatas õukond, et Madeleine’i kihlus on tühistatud.

Mitu kuud kodumaalt eemale hoidnud Madeleine võib Victoria pulmas pilke püüda rohkemgi kui pruut ise. Ega ta pinge all kokku ei varise – seda enam, et värsketel andmetel olevat truudusetu Jonas maganud ka oma kolleegiga, kes rasedaks jäi ja aborti tegemast keeldus.

Luubi all on ka vend Carl Philip

Kuid luubi all on ka õeste südametemurdja välimusega vend Carl Philip, kelle armulood on samuti rootslaste meeli äreval hoidnud. 31aastane prints, kelle kutsumuseks on disainimine, kurameeris ligi kümme aastat avalike suhete spetsialisti Emma Pernaldiga.

Tänavu jaanuaris tuli ilmsiks, et printsi uus sõbratar on hoopis teisest puust – endine reality-sarja staarike Sofia Hellqvist, kes on poseerinud arvukates bikiinireklaamides ja tagatipuks riskantsel fotol, kus tema paljaid rindu varjab üksnes madu.

Kuigi Sofia ööbib vahetevahel kuningalossis Carl Philipi poissmehekorteris, annab kuningakoda selgelt mõista, et teda tõsiseltvõetavaks pruudikandidaadiks ei peeta. Modelli pole Victoria pulma kutsutud – küll aga sai kutse printsi endine pruut Emma, kes on Victoria ja Madeleine’i lähedane sõbranna.