Inimesed
16. juuni 2010, 07:03

Laste ja noorte kriisiprogramm (1)

Programmi eesmärk on ühe või mõlema vanema kaotanud laste ja noorte toetamine psühholoogilise abi terapeutilistes lastelaagrites ja toetusgruppides.

"Meie tegevus lähedase kaotanud laste aitamisel on olnud kantud soovist "Aita lapsel leida rõõm". Rõõmu on lihtsam leida sõprade toel. Oleme tänulikud, et meid on üles leidnud inimesed, kellest on saanud meie uued sõbrad," kiitis laste ja noorte kriisiprogrammi tegevjuht Maire Riis heategevuskontserdi mõtet.

Praegu lõpetab laste ja noorte kriisiprogramm uueks hooajaks laste leinatoetuslaagrite komplekteerimist. Laager on mõeldud eesti keelt rääkivatele kooliealistele (7–18 aastat) peres kasvavatele lastele, kelle ema, isa, õde või vend on surnud 2009. aasta jooksul (või 2008. a. lõpul või 2010. a. algul). Nagu varasematel aastatel, mahutab uus laagritetsükkel kogu Eestis korraga ainult 40–45 last.

Traditsioonilise skeemi järgi osalevad lapsed kolmes toetuslaagris: suvelaager on 8.–15. augustini Läänemaal Pivarootsis, jätkulaagrid hilissügisel ja kevadel. Perele on programm tasuta, huvi korral saab leiab lisainfot www.lastekriis.ee, meiliaadressilt [email protected] või tel. 506 9658.