OKSJONIPIDAJA: Näitlev juuksur Lauri Pedaja suutis oma kõva hääle ja ülevoolava sarmiga mitu asja oksjoni korras maha müüa mõne minuti jooksul. Sealhulgas ka oma vesti, millele tehti päeva kõrgeim pakkumine – 200 krooni. Foto: Arno Saar
Inimesed
24. mai 2010, 07:02
Vaata galeriid!

Ühikarotid müüsid täikal maha kolm kotitäit asju (4)

"Mis ma selle eest saaks? Mhm, ma saan kaks korda sõita rongiga koju ja tagasi," arutles seriaalis "Ühikarotid" Marioni kehastav Johanna-Maria Parv, käes vanakraamiturul T-särgi ja vöö müügiga teenitud 50 krooni.

Laupäeval Telliskivi loomelinnakus korraldatud järjekordsel täikal müüsid oma asju ka teleseriaali "Ühikarotid" tegelased. Näiteks võisid soovijad soetada endale Neeme leiutatud kaugjuhitava mikseri, Tibu rahvusmustrites kampsuni, ühikatubadest tuttavaid tekke, Staffi vesti, Neeme villitud koduveini jne, jne., lisaks ekraanil nähtud riideesemeid.

Marioni kehastav Johanna-Maria Parv oli tunni ajaga maha müünud kaks asja – ühe T-särgi ja vöö – ning teeninud 50 krooni. Müügist saadud raha otstarbe kohta naljatas ta, et see pannakse purki: "Paneme selle suurde purki kokku ja selle veel omakorda ühe suure purgi sisse ja siis paneme selle kapi otsa ja vaatame."

"Mina olen selle karu maha müünud, siis ühe T-särgi ja halli-valgetriibulise pusa. Ma olen juba päris palju äritsenud," ütles Viktoriat kehastav Liina Vahter. "Ma ei tea, mis me selle rahaga teeme. Äkki ostame uued tekid ja padjad ühikasse."

Kui esialgu tundus, et inimesed "Ühikarottide" laua vastu kuigi suurt huvi ei ilmuta, siis hetkest, kui Staffi osatäitja Lauri Pedaja suu lahti tegi ja oksjonit pidama hakkas, voolas uudistajaid kohale nagu murdu ja paari minuti jooksul leidis uue omaniku terve hunnik asju.

Kõige minevam kaup olid Liina sõnul plakatid, kus kõik "Ühikarottide" osatäitjad peal. See maksis 25 krooni ja soovi korral sai ka autogrammi peale. Kõige kiiremini läksid aga kaubaks ühikatekid, hinnaks 10 krooni tükk. Kõige kallimalt müüdi maha Staffi vest – 200 krooniga. Sarja produtsendi Tuuli Roosma sõnul tuli üks noormees konkreetselt just seda hilpu ostma ning tegi kohe ka 200kroonise pakkumise, mida kaks tundi peetud oksjonil keegi üle ei löönud.

Tuuli Roosma sõnul läks ühikarottidel vanakraamiturul väga hästi. "Kui läksime kolme suure ja punnis prügikotiga, siis tagasi tulime ainult poolikuga," ütleb ta ja lisab, et ära osteti isegi Neeme sokid. Parim minek oli aga Iirise asjadel, neist ei jäänud kätte ainsatki. Kokku teenisid noored seriaalinäitlejad oma asjade müügiga 1500 krooni.

Peale ühikarottide äritsesid oma kraamiga teisedki tuntud inimesed. Müügileti endale tarbetuks muutunud asjadega olid üles seadnud näiteks fotograaf Viktor Koškin ning saatejuht ja modell Helen Sürje. Viimane on enda sõnul suur taaskasutuse austaja ja pole täikal müümas esimest ega kindlasti ka mitte viimast korda.