Iiris võitis märtsis teistkordselt toimunud showcase-festivalil Tallinn Music Week valiti Skype'i maailmavallutuse auhinna ehk „Skype's Go Change The World Award" võitjaks nii välisdelegaatide, Eesti publiku kui ka Skype'i ühisel valikul. See viib ta sügisel Berliinis toimuvale muusikafestivalile.Foto: Johanna Eenmaa
Saund
20. mai 2010, 07:29

Iiris Vesik laulab mainekal muusikafestivalil Berliinis (6)

Täna kinnitati septembri alguses Berliinis toimuva muusikatööstuse messi ja festivali Popkomm esinejatenimistusse ka Eesti lauljatar Iiris Vesik. Iirise osalemine kuulutati välja esimeste avalikustatud artistinimede hulgas.

Iiris võitis märtsis teistkordselt toimunud showcase-festivalil Tallinn Music Week valiti Skype'i maailmavallutuse auhinna ehk „Skype's Go Change The World Award" võitjaks nii välisdelegaatide, Eesti publiku kui ka Skype'i ühisel valikul.

Värskelt Iirise manageri kohale asunud Toomas Olljumi sõnul on Iirise jaoks Popkommil osalemine ideaalse ajastusega. "Iiris Vesik ning tema produtsent ja kaasautor Ago „Sethh" Teppand on liikumas oma esimese kauamängiva ilmumise suunas - varasügisel uue plaadimaterjaliga Popkommil üles astumine sobib bändi plaanidega ideaalselt."

Riigipiire ületavat läbilöögivalmidust tõestas Iiris juba ka Tallinn Music Weeki eel, kui legendaarse Soome rokilehe "Rumba" lugejad valisid tosina erinäolise Eesti artisti loo vahel parimaks Iirise laulu "Astronaut". Jacob Ehrnrooth Soome plaadifirmast Exogenic lausus vahetult pärast Iirise kontserti Von Krahli teatris: „Minu veenmiseks piisas vaid ühest loost".

Popkomm on 1989. aastal Düsseldorfist alguse saanud muusikatööstuse mess, mis tänavu toimub Berlin Music Weeki egiidi all Tempelhofi lennujaamas. 8- 10. septembrini Saksamaa pealinnas toimuv Popkomm on üks olulisemaid muusikatööstuse kohtumispaiku maailmas MIDEM-i, South by Southwesti ja EuroSonicu kõrval.