KVALITEETSEM KUI TEISED EESTI SARJAD? «Ma ei tahaks öelda, et teised halvemini teeksid, kuid kui me võtame iga osa filmimiseks rohkem päevi, siis ma usun, et lõpptulemus on suurepärane,» ütleb telesarja «Klass: elu pärast» üks režissööre Ilmar Raag. Foto: Arno Saar
Inimesed
17. mai 2010, 06:58

Sarjale "Klass: elu pärast" filmiti viimaseid võtteid (4)

Pühapäeval toimusid telesarja "Klass: elu pärast" viimased, seitsmenda osa võtted, kus põnevale kohtuprotsessile elasid kaasa nii filmist tuntuks saanud näitlejad kui ka tänavalt massistseenidesse tulnud inimesed. Telesari on järg režissöör Ilmar Raagi menukale mängufilmile "Klass".

"Klass: elu pärast" algab sealt, kus Ilmar Raagi mängufilm "Klass" lõppes – koolitulistamisest. Sarjas soovitakse näidata, kuidas inimesed ja ühiskond šokist toibuvad ning eluga edasi püüavad minna.

Kas sarja üks režissööridest Ilmar Raag ei karda, et uus sari jääb menuka mängufilmi varju? "Seda on raske öelda, kui populaarseks sari "Klass" kujuneb, sest selle igal osal on oma autorid ja režissöörid. Seetõttu usun, et meie vaatajaskond on ka suhteliselt erinev ja sari pole teps mitte mõeldud ainult noortele, vaid ka vanematele inimestele," räägib Raag.

Režissöör ütleb, et telesarjas löövad kaasa mitmed noored andekad näitlejad, kellel on samuti võimalus saada tuul tiibadesse nagu Lauri Pedajal, kes kehastas filmis koolitulistamise käigus hukkunud peaosalist Andersit. "Olen tõepoolest kokku puutunud väga andekate näitlejatega, kel on võimalus end tõestada ja jalg filmimaailma ukse vahele pista," tunnistab Raag.

Mille poolest erineb teleseriaal "Klass: elu pärast" teistest Eesti sarjadest? "Esiteks kindlasti selle poolest, et igat osa teeb erinev režissöör ja teiseks kindlasti see, et filmime sarja nagu filmi, mitte nagu seepi. "Võtame endale aega iga osa pikemalt teha, et kõik võimalikult ilusti televaatajani jõuaks," lausub Raag.

Algul 12osalisena mõeldud, kuid rahapuudusel seitsmeosaliseks taandunud sarja esimene osa peaks jõudma ETV ekraanile septembri keskel.