EMA JA TÜTAR: Riigikohtunik Julia Laffranque koos oma ema, kirjanik Maimu Bergiga Staadioni tänava pargis Vilde teatri ees. Julia lööb seal kaasa ema kirjutatud näidendis. Samas majas töötas kunagi tema isa, psühhiaater ja kirjanik Vaino Vahing. Foto: Aldo Luud
Inimesed
6. mai 2010, 07:00

Ema Maimu Berg: "Kui mujal ei saanud, tegi Julia kodus teatrit."

Julia Laffranque’i ema Maimu Berg ütleb, et tütar on teatrit lapsest saati armastanud. "Kui ta mujal esineda ei saanud, tegi ta teatrit kodus oma perele," naerab Berg, kelle sõnul võivad inimesed tegeleda millega tahes – peaasi, et see neile rõõmu valmistaks ja hästi välja tuleks.

Vilde rahvateatri näitlejad saavad sellega suurepäraselt hakkama, tugevat trupivaimu õhkub igal sammul. "Nad inspireerivad üksteist," tähendab Berg.

Bergi kirjutatud näidendi "Euroopasse! Euroopasse!" esmaetendusega Vilde rahvateatris on kirjanik väga rahul.

"Näidend ilmus enne raamatuna ja kuigi arvustajad seda väga kiitsid, pidasid nad tükki lava jaoks keeruliseks. Õnneks Raivo Adlas neid arvustusi vist enne tüki lavastamist ei lugenud," muigab ta.

Vilde rahvateatri mängukavas on praegu teinegi Bergi tükk, samuti puändiga lõppevat "Vene ruletti" saavad huvilised kaeda Ateena keskuse pööningusaalis.