Inimesed
4. mai 2010, 06:58

Maailma seksikaim poliitik? Galojan: "Naisena võtan seda kui komplimenti!" (138)

Briti kõmulehe The Sun Šoti versioon kuulutas Anna-Maria Galojani üheks maailma seksikamaks naispoliitikuks, tuues tema Playboyst laenatud aktifoto oma online-küljel ära suurimana.

Veidi paneb The Scottish Sun siiski mööda, nimetades Anna-Mariat Eesti riigikogu liikmeks. "Blond kaunitar Anna-Maria on Eesti värvikamaid parlamendisaadikuid," kirjutab leht, illustreerides artiklit omaaegse eestikeelse Playboy kaanepildiga, kus blondiin meelalt naeratab, ainsaks ihukatteks poolde küünarvarde ulatuvad mustad kindad.

"Talle meeldib oma jumalikke kehakumerusi demonstreerida, ent rehkendamise peale ta selline meister pole, nagu selgus siis, kui teda süüdistati raha näppamises. 28aastane Anna-Maria kiskus vastukaaluks Playboys riided seljast," kirjutab Briti leht. Mida arvab tiitlist neiu ise?

Kui suure üllatusena tuli teile maailma ühe seksikama naispoliitiku tiitel?

Kuulsin seda esimest korda teie käest. Eelmisel aastal tehti samuti sarnane edetabel maailma ilusamate poliitikute kohta.

Kuidas te sellesse tiitlisse suhtute?

Ei saa väita, et tegemist on väga ebameeldiva tiitliga. Kuid väide, et see mind ülearu rõõmustaks, oleks ka väär. Ütleme nii, et ka need ajakirjanikud, kes jagavad selliseid tiitleid, on inimesed ja miski inimlik pole neile võõras. Naisena võtan seda kui komplimenti.

Kui oluline on poliitikule karjääri tegemisel üsnagi hoomamatu seksikuse olemasolu või puudumine?

Seksikus ei ole oluline, vähemalt maailmamastaabis mitte. Olulised on vastav haridus, haritus, teadmised ja kogemused. Kahjuks ei osata Eestis veel piisavalt hinnata neid omadusi.

Kuid politoloogina usun ikka inimestesse ja nende poliitiliselt teadlikesse valikutesse tulevikus – et nad valivad ka poliitikuid mitte vähema hoolega kui hambaarste. Ega päris amatöörile, kes järsku on otsustanud arstiks hakata, oma hambaid vist kergelt ei usaldata?

Kes on teie meelest Eesti seksikaim mees- ja naispoliitik?

Seksikus või selle puudumine ei ole seotud inimese tegevuse ja tööga. Tahaks loota, et iga mees on eelkõige seksikas oma naise jaoks ja vastupidi: iga naine on oma mehe silmis kõige ihaldusväärsem.

Oskate nimetada mõnd maailmakuulsat poliitikut, kelle karjääris ja edus on mänginud olulist rolli tema seksikus?

Ma pole kunagi näinud vajadust riigitegelasi hinnata nende seksikuse järgi. Pigem tuleb kasuks karismaatilisus ja empaatiavõime.

Kes tuntud poliitikuist on teie eeskuju?

Otseseid eeskujusid pole, kuid pean väga lugu Winston Churchillist, kes polnud mitte ainult poliitik, vaid eelkõige suur riigimees.

Kus ja kuidas teie praegu poliitiliselt aktiivne olete?

Poliitilise analüütikuna olen ikka aktiivne: minu analüüsid ja arvamused (eelkõige välispoliitikast, rahvusvahelistest suhetest ja energeetikapoliitikast) näevad ilmavalgust regulaarselt.

Kas järgmistel riigikogu valimistel kandideerite? Mis partei nimekirjas?

Ei spekuleeri.

Teid süüdistati vahepeal Eesti Euroopa Liikumiselt ligi miljoni krooni näppamises. Kaugel see protsess on?

Mind pole keegi süüdistanud, ehk: süüdistust pole! Seega on küsimus ebakorrektne.

#g_824#