ÄRATUNDMISRÕÕM TULI HILJEM: Et nad oma iidolist saali saabudes mööda olid jooksnud, taipas nii mõnigi fänn alles siis, kui laulja James Hetfield mikrofoni ette oli astunud. Foto: TAIRO LUTTER
Inimesed
20. aprill 2010, 06:58

SAABUMINE METALLICALE: fännid rüsisid bändi lauljast mööda teda märkamata (17)

"Kui esimesed fännid kella kuue paiku lava ette jooksid, seisis laulja James Hetfield rahulikult keset saali ja jälgis oma suurimate fännide saabumist ligi viis minutit," räägib BDG turundusjuht Margot Holts muiates. "Ükski fänn ei osanud seda vist oodata, et James ise saalis võiks olla, ja teda ei märgatudki."

Lavale astus Metallica pühapäeva õhtul Saku Suurhallis ligi neli tundi hiljem, veidi enne kümmet. Otse selle eel oli end lava taga ministuudios umbes kolmveerandi tunni vältel soojaks mängitud. "Kuid kas seal ka uusi lugusid sündis, selle kohta meil kahjuks andmed puuduvad," ütleb Holts.

Katkenud lennuühenduse tõttu bändi reisigraafikus tehtud muudatused ei jätnud Metallica liikmeile Tallinnas ringivaatamiseks kuigivõrd mahti. "Pärast Tallinna saabumist võtsid nad pisut aega hotellis puhkamiseks ja siis liiguti juba Saku Suurhalli kontserdiks valmistuma," räägib Holts. "Kontserdil ametlikku järelpidu ei olnud, ja kuna Metallica liikmetel ja ka meeskonnal on täna ees pikk sõit Vilniusse, siis kasutati seda aega puhkamiseks ja hevimehed siirdusid pärast esinemist otse hotelli." See-eest kasutas võimalust Tallinna vanalinna vaadata soojendaja

Fear Factory, kelle etteaste lõppes juba kell 21.

"Metallical jätkus Eesti publiku kirjeldamiseks ainult positiivseid sõnu," kinnitab Holts. Trummar Lars Ulrich ütles kontserdi lõpus, et bänd loodab Eestisse peagi tagasi tulla. Kui see pole öeldud suusoojaks, oleks Metallica esimene nii suure kaliibriga artist, kes siin juba neljandat korda esineb. Kolm korda on suurtest muusikutest Eestis käinud aga näiteks Ramm-stein, W.A.S.P. ja Alice Cooper.