Inimesed
16. aprill 2010, 07:08

Meeldejäävaid hetki filmivõtetelt (1)

Üks meeldejäävamaid Talviku peaosatäitmisi oli koos Jaak Joalaga Eesti filmis «Kaksikud». «Jaak oli kontsertidel Aafrikas ja lennutati sealt kiiremas korras võtetele,» meenutab Merle. «Pärast kahte päeva lendu ja lennujaamu jõudis ta koju, ajavahe tõttu poolsurnud. Aga võttepäeval riputati ta viieks tunniks ralliautosse, pea alaspidi.»

Musta mere ääres pidi Merle kes teab mitu korda aja peale mäest alla jooksma. Duubel ei õnnestunud kuidagi ja neid kordi hakkas kogunema kümne ligi. «Jalad olid juba nii paistes, et kingad ei mahtunud jalga. Lõpuks olin nii väsinud, et jalad enam ei kandnud ja komistasin nii tihti, et lausa rullisin end alla. Kui nähti, et asi on lootusetu, võeti ette nutustseen. Pidin kivil nuttu lahistama, aga pisaraid ei olnud. Siis soovitati, et joo rohkem vett, siis tulevad ka pisarad.»

Merle on põgenenud nakkushaiglast. Musta mere ääres visati ta vette, mis kubises meduusidest, ta neelas liitrite viisi soolast vett. Õhtuks oli tulemus käes: meduusid olid ihu ära kõrvetanud ja soolane vesi kergitas palavikku. «Viidigi nakkushaiglasse, kus mind neli päeva uuriti – keegi ei saanud aru, mis mul viga on. Nakkushaigla oli tollal nagu vangla – trellid ees ja valve väljas. Hakati mind teise haiglasse viima. Kui auto peatus, lükkasin ukse lahti ja panin punuma (riided olin ma juba varem varunud). Mind kuulutati kogu Krimmi oblastis tagaotsitavaks. Kui õhtupimeduses võttegrupi juurde hiilisin, ei suutnud teised imestusest sõnagi öelda,» itsitab Merle.