POLE ESIMENE KORD: Jack Tweed on seadusega korduvalt pahuksis olnud. 2008. aastal pandi ta istuma, sest ta peksis 16aastast poissi golfikepiga, mõni nädal enne Jade’i surma mõisteti ta süüdi kallaletungis taksojuhile. Foto: AOP
Inimesed
15. aprill 2010, 07:02

Jack Tweed: vägistatu tahtis mind ju ise! (13)

20aastane Briti tudengineiu rääkis kohtus pisarsilmi, kuidas aasta tagasi vähki surnud Briti reality-tähe Jade Goody lesk temaga kahel korral vägisi vahekorda astus. Jack Tweed väitis aga kohtus, et kõik sündis tüdruku enda soovil.

Neiu, kelle nime Briti ajakirjandus tema isiku kaitsmiseks ei maini, on poole aasta tagusest üleelamisest endistviisi vapustatud. Teisipäevasel kohtuistungil kostis varjava sirmi tagant vaid tema värisev hääl. Tüdruku süüdistuse kohaselt tungis Jade’i lesk, 22aastane ööklubipromootor Jack Tweed, talle mullu septembris kallale oma poissmehekorteris. Enne seda olid nad West Endi klubis tutvunud.

Neiu väitel kutsus möödunud kevadel taksojuhi peksmise pärast poolteist kuud vanglaleiba söönud Jack Tweed teda ja tema kolme sõbrannat oma korterisse jätkupeole. Emakakaelavähki surnud Jade’i lesel olid kambas ka semud. Neiu tunnistas, et oli veidi kokaiini tõmmanud, ent purjus ta enda sõnul polnud.

Sõber valvas ust

Ohvri väitel ajas ta parajasti Tweediga juttu, kui tolle kinnisvaraarendajast sõber Anthony Davis ta oma haardesse võttis ning tüdrukut magamistoa poole tüürima hakkas. "Ta lükkas mu tagatuppa ja hõikas siis Jacki kohale. Jack pani ukse kinni."

Neiu sõnul hakkasid mõlemad mehed tema aluspükse maha sikutama ja küsisid ise, ega ta grupiseksi ei soovi. "Vingerdasin neist kaugemale ja lükkasin nende käsi oma kleidi alaservast eemale," meenutab neidis, kelle päästis tuppa astunud sõbranna.

Tüdruk oli enda sõnul hirmul ning tahtis paljastava miniseeliku asemel igaks juhuks midagi muud selga tõmmata. Ta palus Jackilt laenuks dressipükse. Mees ütles, et tal peaks magamistoas üks paar olema. Niipea kui tüdruk tuppa kiikas, lükati ta sinna sisse ning Anthony toetas selja vastu ust. "Mu sõbrad muudkui karjusid: "On sinuga kõik korras? On sinuga kõik korras?"" rääkis neiu, kelle sõnul Tweedi sõber ust kinni hoidis. Tema kinnitusel oli Anthony öelnud: "Ära muretse, Jack. Ma valvan ust. Tee, mis sul vaja teha."

Tweed lükkas tüdruku vastu aknalauda ja astus temaga vahekorda. "Ma ei suutnud liigutada ega rääkida," rääkis neiu kohtus, öeldes, et oli hirmust halvatud. "Ma otsekui lahkusin oma kehast. Sa ei tunne midagi – suled silmad ja sind nagu polegi seal." Kui Tweed temaga teist korda ühtesse astus, sundis Davis samal ajal tüdrukut suuseksile. "Ta ütles, et ma olen rõve lits ja et see meeldib mulle." Küsimusele, mis tunne tal oli, vastas tüdruk kohtus: "Jube."

Ähvardati noaga näkku lüüa

Kui neiul viimaks põgeneda õnnestus, manitses Davis teda trepil, et ta suu peaks. "Ta ütles: "Ära sa lobisema kuku." Ta ütles, et ta virutab mulle noaga näkku." Koduteel autos rääkis tüdruk siiski sõbrannadele, mis juhtus, ning nad sõitsid kohe politseijaoskonda.

Jack Tweed eitab vägistamist

Tweed vahistati hommikul, Davis õhtul. Prokurör nimetas Tweedi ja tema kambameest mestis tegutsevateks vägistajateks, kes teadsid, et ohver polnud seksiks nõusolekut andnud. Ent Tweed väitis, et tüdruk oli temaga vahekorras vabatahtlikult. Ka Tweedi advokaat kinnitas kohtus ristküsitlusel, et Jade’i lese koju minemine oli tüdruku elevile ajanud. "Sa tulid Jackile trepimademel külje alla. Sa puudutasid teda, sa ju flirtisid, eks? Sulle meeldis seal olla."

Tweed eitab kaht vägistamisepisoodi, Davis suuseksile sundimist. Mõlemad väidavad, et seks oli toimunud tüdruku nõusolekul. Kohtuprotsess jätkub.