Inimesed
9. aprill 2010, 06:59

Telesari «Klass: elu pärast» sihib Monte Carlos mitut auhinda (2)

Rahvusringhäälingu sari «Klass: elu pärast» osaleb juunis Monte Carlo televisioonifestivalil «Festival de Television de Monte-Carlo», kus telesari on nomineeritud kahes kategoorias.

Silmapaistva Euroopa naisnäitleja kategoorias on nominent esimese osa peategelase Kerli kehastaja Triin Tenso. Nominent produtsendiauhinnale Outstanding European Producer on Gerda Kordemets.

«Ma ei tea, mille alusel need nominatsioonid on valitud, aga minu arusaamist mööda operaatoreid ja režissööre seal ei auhinnatagi,» selgitas sarja produtsent Kordemets. «Näitlejaid oleks võinud meie sarjast seal kindlasti olla rohkem üles seatud, Aga et festivalidel vaadatakse reeglina ainult esimest osa ja meil on tavatu struktuur, kus igal osal on uus peategelane, siis ongi üles seatud ainult Triin Tenso,» ütles Kordemets.

«Klass: elu pärast» algab sealt, kus Ilmar Raagi mängufilm «Klass» lõppes – koolitulistamisest. Sarjas soovitakse näidata, kuidas inimesed ja ühiskond šokist toibuvad ning eluga edasi minna püüavad.

Nii on esimese osa peategelane tulistajate ja ohvrite klassiõde Kerli (Triin Tenso), teise osa põhirollis endalt elu võtnud koolitulistaja Joosepi isa Margus (Margus Prangel), kolmandas klassijuhataja Laine (Laine Mägi).

Veel jõuavad vaatajate ette lood, kus näeb filmi peategelase Kaspari tüdruksõpra Thead (Paula Solvak), tulistamises hukkunud kiusajate vanemaid (Erik Ruus, Anu Lamp ja Liina Olmaru), ratastoolis elu jätkavat endist «paha poissi» Toomast (Joonas Paas) ning lõpuks ka peategelast Kasparit (Vallo Kirs). Seitse osa hõlmavad umbes aastast perioodi pärast tragöödiat.

Sarja stsenarist on Leedsis elav eestlannast stsenaristikamagister Margit Keerdo, režissöörid Ilmar Raag (1. ja 7. osa), Gerda Kordemets (2. ja 5.), Liina Paakspuu (3.), Priit Valkna (4.) ja Marek Miil (6. osa). Algul 12osalisena mõeldud, kuid rahapuudusel seitsmeosaliseks taandunud sarja esimene osa peaks jõudma ETV ekraanile septembri keskel.