Inimesed
17. märts 2010, 07:00

Võidad Oscari, kaotad mehe? (7)

Oscari-needuse alla langenuid uurides selgub, et peaaegu kõigi paaride puhul oli naine mehest märksa edukam. Kuri saatus ei taba üksnes peaosatäitja Oscari saanuid, vaid ka kõrvalosatäitjaid.

1998. aastal võidetud naiskõrvalosatäitja Oscar filmi eest "Los Angelese räpased saladused" oli Bondi-beibena alustanud Kim Basingerile määratu tunnustus. Ent tõelised räpased saladused hakkasid välja imbuma siis, kui tema ja Alec Baldwini abielu 2002. aastal lahutati.

Helen Hunt teenis 1998. aastal filmiga "Enam paremaks minna ei saa" naispeaosatäitja Oscari ning abiellus järgmisel aastal kauase kallima Hank Azariaga, ent juba detsembriks 1999 oli abielu läbi.

Gwyneth Paltrow’ hüsteerilisest tänukõnest 1999. aasta Oscari-õhtul on saanud legend. "Armunud Shakespeare’iga" naispeaosatäitja Oscari võitnud näitlejatar kurameeris toona Ben Affleckiga. Ent nende õnn ei jäänud kestma.

2000. aastal võitis Angelina Jolie parima naiskõrvalosatäitja Oscari filmiga "Katkenud elu". Paar aastat hiljem purunes tema abielu Billy Bob Thorntoniga.

Vaid kolm kuud pärast Oscari võitmist "Erin Brockovichi" eest aastal 2001 katkestas Julia Roberts kihluse oma seksika kallima Benjamin Brattiga. Kuuldavasti soovis telestaar Bratt Juliast kodukana teha, kuid too keeldus töökoormust vähendamast.

2002. aastal pälvis Halle Berry "Koletise balliga" parima naispeaosatäitja Oscari. Pisaraist pulbitsev tänukõne abikaasa Eric Benet’le varjas südamevalu. Äsja oli Halle teada saanud, et mees petab teda vanade pruutidega ja juhuslike voodikaaslastega. Seksivõõrutusravist polnud kasu, 2003. aastal teatati lahkuminekust.

Hilary Swankile oli 2005 annus mirabilis: näitlejatar võitis juba teist korda Oscari. Ent vähem kui aasta pärast selgus, et tema abielu näitleja Chad Lowe’ga, mida peeti Hollywoodi üheks õnnelikumaks, on karile jooksnud.

2006. aastal teenis ihaldusväärse kuldkuju Reese Witherspoon kantrikuulsus Johnny Cashi naise June’ina. Veel samal aastal purunes tema ja Ryan Philippe’i abielu, millest oli sündinud kaks last.

Kui Charlize Theron filmiga "Koletis" 2004. aastal Oscari võitis, paistis tema ja näitleja Stuart Townsendi suhe pilvitu. Kuid tänavu jaanuaris selgus, et kauane armulugu on läbi.