KÕIKE EI AVANUD: Osa Katrin Aedma siiruviirulisest isiksusest on tema sõnul kahtlemata jäänud raamatusse raiumata. «Keegi ei ava end sada protsenti,» ütleb Aedma. Foto: Maris Ojasuu (Äripäev)
Inimesed
16. märts 2010, 07:00

"Peeter Võsa oli uje, Kojamees oma ihasid ei häbenenud." (182)

Koolitaja Katrin Aedma tegi oma erootilised suhted raamatus avalikuks!

"Peeter oli uje noormees, viisakas ja vaikne. Ma tõesti ei saanud aru, miks ta mul külas käis." Sellisena kirjeldab teismelist Peeter Võsa oma isiklikest meessuhetest pajatavas raamatus koolitaja Katrin Aedma.

Katrin Aedma (39) on kirju elukäiguga edukas naine, kes kahe poja kasvatamise kõrval on evinud tervet hulka erisuguseid meessuhteid ja kirjutanud pikantsete seksistseenide kirjeldusi sisaldava isikliku ning omapärase raamatu "Mina ja mehed".

Enamik mehi esinevad raamatus ainult eesnimedega või varjunime all. "Ma olen tõesti kirjutanud selle raamatu nagu psühholoog ja koolitaja, aga mitte nagu kirjanik, kes tahab kellelegi haiget teha või midagi endast välja pursata. Isegi need erootilised lood on kirjutatud narratiivse psühholoogia võtmes," selgitab Katrin Aedma.

"Mina ja mehed" võib Aedma sõnul olla nii eneseabiõpik kui ka erootiline kirjandus. Kindlasti ei ole see seksiõpik, pigem eneseleidmise protsessi kirjeldav ja meeste-naiste erinevat mõtlemist avav teos. "Olen vaadanud, kuhu poed selle liigitavad. Mõni paneb seksi, mõni psühholoogia alla," naeratab ta.

Kojamees ronis kleidi alla

Teletäht Võsagi on kunagi Katrin Aedma käehoidja olnud. "Praegusest Peeter Võsast kõneldes tahaks ma tegelikult meenutada hoopis seda, milline ta oli 15–17aastasena. Peeter oli uje noormees, viisakas ja vaikne. Ma ei saanud aru, et ta võiks minusse armunud olla. Ma tõesti ei saanud aru, miks ta mul külas käis. Lasin õel vahel isegi valetada, et mind pole kodus," räägib Katrin Aedma. Praegu kahetseb naine, et ta Peetri tollaseid ilusaid kirju alles pole hoidnud. "Kõik need kastepiisad murul ja muu kirjanduslik ilulemine..."

Teisest noorpõlvesõbrast, kunagisest punkarist Kojamehest ning praegusest pereisast ja IRLi poliitikust Tarmo Kruusimäest on Aedma oma raamatus ühena vähestest kirjutanud õige nimega. "Kojamees oli suht häbitu ja otsekohene, häbenemata oma ihasid ja isusid. Tema jaoks ei olnud mingi probleem kiire liigutusega oma käsi su kleidi alla pista ja mõnuga rinda silitada, kuid õnneks oli üsna kuulekas ka oma näpud ära koristama," kirjutab autor.

Kojamees on seda seika hiljem kommenteerinud, et polnud ta nii kuulekas miskit – lihtsalt oma bändi kostümeerija, kelleks Kat-rin vahepeal oli tõusnud, suhtes tundis teistest enam respekti. "Ehk: siis sobis kõik, mis liikus ja huvi pakkus, välja arvatud kostümeerija," on Katrin Aedma ka Kruusimäe kommentaari raamatusse tõe huvides kirja pannud.

Indiaanilaagri Ants ja tema peenis

Peatükis, mis räägib peenise pikkusest, kasutab Aedma näitena kedagi kiilaspäist Antsu, kes kahtluseta pole keegi muu kui Tarmo Urb. "Jah," tunnistab Aedma, kui küsin, kas tegu on Urbiga.

Katriniga olnud mehel rohkem sõbrasuhe. "Muidugi on Ants atraktiivne – välimus kohe selline naistele meeldiv ja kui riistast rääkida, siis indiaanilaagris olles otsisin pilguga sõbrantsi ja tabasin ta merest tulemas kõrvuti Antsuga uhkes alastuses – nagu Eva ja Aadam – ning enne, kui jõudsin viisakalt pea ära pöörata, jäi mu pilk automaatselt hetkeks mehe riistvaral pidama, fikseerides selle tavatu suuruse..." seisab raamatus.

Los Angeleses viibivale Tarmo Urbile teeb tema kohta kirjutatu nalja. "Oli jah vist seal laagris üks Antsla mees, keda kõik naised tahtsid ja kõik mehed kadestasid. Tütarlast ennast lähedalt ei tunne, pole piisavalt suurega," jätkab Tarmo naerdes. "Aga indiaanilaagri õekesed on kõik sellised vaimsed ja vallatud," tähendab ta veel.

Peale kestvamate meessuhete kirjeldab raamatu autor ka mõnd põgusamat, kuid hästi meelde jäänud tutvust. "Nimelt tellisin endale mõtetes Frankfurdist Zürichisse sõites hea kepi. Sain.

Ooperi külastuse pealekauba," kirjutab Aedma näiteks kohtumisest ühe tuntud Saksa muusikuga.

Kirju palett välismaalasi

Oma suhetel välismaa meestega peatub Katrin Aedma teoses pikemalt ja põhjalikumalt. Norralane Trond on abielus ja seega suhe temaga Katrini jaoks teistest erinev, kuna ta on selles armukese rollis. Katrinil on olnud suhe ka sakslase Ralph Eckhartiga, kolmekordse maailmameistriga sõudetrenažööril. "Ralph on mu sõber, hingesugulane ja kolleeg," lausub Katrin Aedma.

Tema praeguses meessõbras, ICMi (India pea- ja näomassaaži) meistris Inderjit Parwanas ehk Vickys on Katrini sõnul koos kõik head omadused, mida naised mehe juurest otsivad. Kuni hindu ja eestlanna mõttemaailmade erinevus raamatu autorit veidike segab, olevat nende peamiseks ühiseks saavutuseks raamatu sõnul orgasmid. "Vicky on igas mõttes ilmselt väga paljude naiste unistuste mees," õhkab Aedma.