Tarbija
22. veebruar 2010, 18:20
Täiendatud!

Ettevaatust, Nigeeria petuskeemi tegijad tegutsevad taas (3)

Kuigi suurem osa inimestest on teadlikult meili teel saadetavatest petuskeemidest, on kordamine tarkuse ema. Möödunud aastal end Kevin Browni nime all tutvustanud kelm tegutseb taas.

Õhtulehele kirjutas murelik lugeja ja saatis petuskeemi näidiskirja. "Avastasin enda postkastist sellise kirja!
Arvatavasti tegemist järjekordse petuskeemiga," kirjutab lugeja.

Taas kord on petukirja saatjaks keegi müstiline härra Brown, kes väidab, et tema pangal on liigset raha, mida ta jagada tahab. Eelmise aasta aprillikuus üritas sama nime all esinev kelm saata vajajatele rahasummat, mis "jäi järele" pärast ühe perekonna hukkumist lennuõnnetuses. Praegune petuskeem sarnaneb eelmisele, muutunud on veidi vaid sõnastus.

Lisaks antud kirjale on ringvel veel teinegi petukiri. Õhtulehele saatis postkasti tulnud palvekirja teinegi murelik lugeja. Selles kirjas esitletakse end Lõuna-Ameerika asepresidendina ja pakutakse suurt raha fondist, mille omanik oli kirjasaatja abikaasa, kes 1996. aastal hukkus. Sisuliselt oleks kirja saaja "rahapesija", kuna "võimud konfiskeeriksid selle raha, kui nad selle olemasolust teaksid". Vastutasuks 30,5 miljoni dollari hoidmisele oma arvel pakutakse 6,1 miljonit dollarit.

Tuletame kõigile meelde, et sellistele kirjadele ei tasu vastata ning need tuleks otsejoones kustutada. Mõistate ilmselt ka ise, et praeguses majandusolukorras on vähe inimesi (või ei ole üldse), kes nõus nii heldekäeliselt suuri summasid jagama.