Inimesed
9. veebruar 2010, 07:00

Kristjan Kasearu bänd Paradise Crew läks laiali! (28)

Paar nädalat tagasi otsustasid Paradise Crew poisid koostöö lõpetada. "Hetkeseis ongi see, et bänd võtab aja maha ja läheb laiali," ütleb Kristjan Kasearu kurvalt. Et aga kõik ansambli liikmed on professionaalsed muusikud, loodab Kristjan nendega laval edaspidigi kohtuda.

Kristjani sõnul oli bändiga veedetud aeg tema elus parim ja seda ei kustuta mälestustest mitte miski. "Jääb meeletult suurepäraseid hetki, mida meenutada. Samas mõistame me kõik hetkeseisu ja näeme, et praegu on vaja õhku mujalt," võtab Kristjan lühidalt kokku peamise põhjuse, miks bänd otsustas teha niinimetatud loomingulise pausi.

Kitarrist Kristjan Kaasik lisab veel, et üheskoos tegutseti viimasel ajal vähe. "Mõned poisid lõpetavad kooli, teised tegelevad paljude muude projektidega. Hetkel pole väljavaated just kiita ja seetõttu otsustasimegi pausi kasuks," lausub Kaasik.

Kasearu kiidab, et kuigi paremaid bändikaaslasi ei oskakski tahta, tekkis juba mõnda aega tagasi kollektiivis loominguline seisak, mis sundis sellise kurva otsuse üsna üksmeelselt vastu võtma. "Selline kohapeal seismine ei ole muusikule kunagi hea ja aeg on edasi liikuda. Läheme praegu kõik oma teed," tõdeb Kasearu.

Allakäigu algus

Kristjan Kasearu & Paradise Crew alustas tegevust 2004. aastal Pärnus. Veel sellel suvel põrutasid bändipoisid Hispaaniasse puhkama. Solist Kristjan Kasearu rääkis enesekindlalt, et bändiga on kõik hästi ja nad on poistega justkui kokku kasvanud. "Me oleme kõik parimad sõbrad ja oleksin valmis iga kell nendega luurele minema," hõiskas Kasearu.

Tegelikult polnud aga asjad nii värvilised, kui tundusid ja loominguliseks puhkusereisiks nimetatud roadtrip uut loomingut nende repertuaari ei külvanud. "Me ei süüdista üksteist. Lihtsalt näeme, et meie sihid ja tahtmised on praegu natuke erinevad," ütleb Kasearu.

Suvel lahkus bändist ka mänedžer Emil Oja. "Emil pole meie mänedžer juba rohkem kui pool aastat. Me ei suutnud temaga enam ühist keelt leida ja otsustasime koostöö lõpetada," sõnab Kaasik.

Kasearu lisab, et Ojaga mindi laiali siiski sõbralikult ja eks igaühel oli bändist erinev arusaam. "Mul ongi selle üle hea meel olnud, et oleme kuidagi mõistnud üksteise mõtteid ja otsuseid ning aru saanud, et ei ole õigeid vastuseid – on lihtsalt erinevad inimesed," mõtiskleb Kasearu.

Teeb sooloprojekti?

Kristjan Kasearu plaanib end nüüd mõneks ajaks prooviruumide ja stuudioseinte vahele lukustada, et enda ja oma muusika kallal nokitseda ning edaspidiseid plaane haududa. "Kõik jääme muusikat edasi tegema, ka mina. Kindlasti ei kavatse ma kuhugi kaduda ja pilli nurka visata. Mul on pea mõtteid täis ja töötangi nende mõtete kallal nii stuudios kui ka prooviruumis," lubab ta.

Et bändiliikmed ei läinud enda sõnul laiali riiuga ja kõik nad on elukutselised muusikud, lubab Kasearu, et laval kohtutakse kindlasti ka tulevikus. "Olen alati silme ees hoidnud sihti, et kõik siin maailmas on kinni ainult tahtmises ja on olemas vaid kaks varianti: kas kõik või mitte midagi. See elumoto pole mul kuhugi kadunud ja hetkel ei hakkaks ma mingeid lubadusi õhku viskama. Kunagi ei või öelda iial," on Kasearu lootusrikas.

LUGU LÄBI: 2008. aastal võistles Paradise Crew veel selle nimel, et Eurovisioni lauluvõistlusele Eestit esindama pääseda. Nüüd on tähelend lõppenud.

Kaarel Tigas, Meelis tomson