Inimesed
22. jaanuar 2010, 06:59

Mis tappis rokijumal Michael Hutchence’i? (3)

Austraalia rokkbändi INXS karismaatiline juhtfiguur Michael Hutchence saanuks täna 50aastaseks. Kuid juba 12 aastat tagasi, 22. novembril 1997 leiti ta surnuna. Traagiline sündmus on tänini seletamatuks jäänud. Kas mees, keda Kylie Minogue nimetas seksijumalaks ning kelle armu kütkes siples teisigi kuulsaid naisi, tegi endale tõesti ise lõpu peale?

Lokkidega rokkari eraelu oli Austraalia ajakirjanduse lemmikamps. Hutchence’il oli hulk kõrge profiiliga armulugusid – neist kuulsamad poptäht Kylie Minogue’i, supermodell Helena Christenseni ja Briti telekuulsuse Paula Yatesiga.

Raamatu "Kylie mehed" väitel pole Austraalia lauljatar tänini püsivat õnne leidnud, sest tema südant valitseb endiselt Hut-chence – mees, kes tegi lapsikust diskotibist sensuaalse naise. Rokkar kiitles omal ajal, et Kylie rikkumine on tema armsaim hobi. Ontliku Jason Donovaniga semminud hiireke oli ühtäkki kaotanud südame elupõletajale ja narkomaanile, kes kuulutas oma iha häbenematult ja kõikjal.

Tegi Kylie’st elukogenud näitsiku

Paari kuuga moondus Kylie elukogenud näitsikuks, kes seksis reaktiivlennukis, mille reisijate seas oli Austraalia peaminister Bob Hawke. Heathrow’ lennuväljal konfiskeeriti Minogue’i kohvrist käerauad – Hutchence’i eelistatuim seksilelu. Dino Scutena väidab biograafias "Kylie", et INXSi staar veenis Minogue’i ka narkootikume pruukima.

Lauljatar oli Michaelisse kõrvuni armunud, ent ei suutnud taluda seksisõltlasest kallima kõrvalehüppeid arvukate fännidega. Kui viimaks ilmnes Hutchence’i kõrvalehüpe eksootilise välimusega Taani supermodelli Helena Christenseniga, tegi Kylie kolm aastat kestnud romaanile lõpu.

Uue paarikese armulugu sai mõni aeg hiljem läbi samal moel: Helena nägi lehes paparatsofotot, kus Michael väljub koos Live Aidi heategevuskontsertide korraldaja Bob Geldofi abikaasa Paula Yatesiga hotellist. Salarandevuult tabatud rokkar andis fotograafile vastu lõugu, kuid pilt ilmus siiski.

Bravuurikas teletäht Yates hülgas 1995. aastal rokijumala pärast oma pere, kus sirgus kolm tütart. 22. juulil 1996, kaks kuud pärast lahutuse jõustumist, sünnitas ta Hutchence’i esiklapse, tütre, kes sai efektse nime Heavenly Hiraani Tiger Lily. Nende õnn paistis õitsevat – kuni järgmise aasta novembris keset INXSi Austraalia turneed leiti Sydney hotellitoast Michaeli surnukeha. Ta oli end püksirihmaga ukse külge poonud.

Kas Michael põdes depressiooni?

Paula keeldus uskumast koroneri otsust, et tegu oli enesetapuga. Naise sõnul oli äärmiselt kõrge libiidoga Michael üritanud omaette hotellitoas onaneerides seksinaudingut teravdada kurikuulsa triki – õhupuuduse tekitamisega. Kuid Hutchence’i ema ja poolõde väitsid, et Michael oli sügavas depressioonis ja pruukis uimasteid. Lahkamisel leiti tema verest alkoholi, kokaiini, antidepressanti Prozac ja teisi retseptiravimeid.

Ema ja poolõe sõnul olnud Michaeli ja Paula suhe tormiline. Naine olevat mitu korda ähvardanud, et kui Michael temaga ei abiellu, teeb ta endale ja beebile lõpu peale. Samasuguse ähvardusega olevat Paula lagedale tulnud ka Hutchence’i surmaööl. Laulja oli surmaööl telefoniühenduses ka Paula eksmehe Geldofiga, kes väidetavalt ähvardas eksnaist oma kolmest vanemast tütrest ilma jätta. "Kuulasin, kuidas Mi-chael mind taas kord sõimas," väitis Geldof politseile. Ei Geldof ega Yates soostunud politseile andma telefonikõnede salvestisi, mis toonuks ehk Hutchence’i surma selgust. Sõbrad ja ekspruudid väitsid siiski, et Tiger Lily oli Michaelile kalleim inimene maailmas ja ta ei saanud endale tahtlikult lõppu peale teha.

Kisma rokijumala ainsa lapse pärast

Paula pistis matusebüroos oma surnud kallima pintsakutaskusse heroiinikotikese. Surma järel sügavasse depressiooni vajunud naine ei rabelenudki pinnale. Seltskonnahing, kel oli seljataga aastatepikkune uimastisõltuvus, leiti 17. septembril 2000. aastal heroiini üledoosi surnuna.

Juba järgmisel päeval andis tema eksmees Bob Geldof sisse Tiger Lily eestkostjaks saamise avalduse. Ta adopteeris tüdruku Hutchence’i ema ja poolõe vastuseisust hoolimata. Mulluses intervjuus kurtis Patricia Glassop, et pole pojatütart aastaid näinud, sest Geldof ei luba tal Tiger Lilyga kokku saada. Sööri tiitlit kandev britt polevat halastanud isegi Patricia surmahaigele abikaasale, kes Lilyt näha lootis.

"See on julm ja tarbetu. Kaotasin äsja abikaasa (Michaeli kasuisa) ja nüüd on mul pojatütar, kel pole aimugi, et armas vanaisa Ross on surnud. Bob Geldof on meid tema elust täiesti välja lõiganud," ütles Hutchence’i ema kibedalt.