Inimesed
8. jaanuar 2010, 07:02

Tobedaim surm mullu: röövlid lasid end õhku (2)

Darwini auhinna aasta debiilseima surma eest pälvisid sedapuhku pangaröövlid, kes pangaautomaati õhkides lasid tükkideks ka ennast.

Darwini auhindu jagatakse postuumselt neile, kes on aasta jooksul vabastanud inimkonna genofondi suurimast idioodist ehk iseendast. Tänavu anti peaauhind välja lausa kahele lollpeale: pangaröövlite tandem lootis septembris Belgias Dinant’i linnas sularahaautomaadist vägevat noosi saada.

Paraku olid mehed dünamiidikogust rehkendades haledalt puusse pannud – plahvatus ei purustanud mitte üksnes pangaautomaati, vaid kogu pangahoone, kus kuritööhetkel õnneks kedagi ei viibinud.

Saatuslik pissihäda

Ühe pangaröövli viis kiirabi haiglasse, kus ränk peatrauma ta eluküünla peatselt kustutas. Algul arvas politsei, et kaasosaline oli põgenema pääsenud, kuid 12 tundi hiljem kaevati teise pangaröövli surnukeha hoone rusude alt välja.

Ei saa öelda, et oma rumalusest hukkunud pätid oleksid vaesed olnud: põgenemisautoks olid nad valinud BMW.

Napilt teisele kohale jäi ameeriklane Shawn Motero, kellele sai saatuslikuks inimlikust inimlikum mure – pissihäda. Mees oli Floridas Pompano Beachi baaris tublisti klaasi kummutanud. Nii pole ime, et liiklusummikus tekkis tal talumatu põiepakitsus.

"Nagu öeldakse: sa mitte ei osta õlut, sa üksnes üürid seda," seletab Darwini auhindade kodulehekülje saatetekst.

Esikolmikus tühikargajad

"Lähen vett viskama," ütles Shawn sõpradele ja väljus autost. Ta hüppas üle madala betoonrinnatise – ja kukkus 20 meetri kõrguselt surnuks. "Ta vist arvas, et seal on tee. Aga seal polnud teed," nendib Fort Lauderdale’i politsei esindaja. Auto oli toppama jäänud sillal, mille all jooksid raudteerööpad.

Ema sõnul oli poeg tühikargaja mitte üksnes liikluses, vaid ka eraelus. "Ta ei teinud elatise teenimiseks eriti midagi. Ta jõudis elus edasi sarmi abil nagu tema isagi."

Darwini auhindade esikolmikusse jõudis ka teine tühikargaja – sedapuhku keskealine naine, kes sai suvel hukka Põhja-Carolina osariiki tabanud üleujutuses. 50aastane Roseanne Tippett kargas tormi ja liiklusseisakuid trotsides oma mopeedi sadulasse ning põrutas toidupoodi, kus ta ema sõnul võis juua ühe õlle.

"Mu mopeedil on kaks kummi all, ema, kõik saab korda," rahustas Roseanne telefonis oma mammakest ning asus koduteele.

Suplus mopeedi seltsis

Roseanne ei lasknud end häirida tõsiasjast, et politseipatrull oli tema kodutee üleujutuse pärast sulgenud. Ta põrutas politseinikust ja barjääridest mööda, kaotas sõiduriista üle kontrolli ning põrutas veest pulbitsevasse jõkke. Politseinik tõi köie ja vinnas naise jõest välja.

Ta jõudis Roseanne’ilt aru pärida, miks too teesulgu eiras, siis aga naasis oma auto juurde, et kolleegid appi kutsuda. Sel ajal kasutas Roseanne juhust ning põgenes, karates jõkke tagasi!

Teist korda ei suutnud politseinik üleannetu mopeedileedi elu päästa. Roseanne’i ema oletas, et ehk oli tütar üritanud uppuvat mopeedi kaldale tuua: "Ta armastas seda nii väga!"