USUB SUURDE TULEVIKKU: «Usun, et uusi võimalusi tuleb veel. Loodan, et mind ootab ees helge tulevik, milles on rohkem muusikat kui kunagi varem,» ei ole lauljatar Birgit Varjun sugugi kurb. Foto: Mati Hiis
Inimesed
22. detsember 2009, 07:01

Birgit Varjun: ma ei pea ennast Otist nõrgemaks! (106)

«Aasta tagasi olin ma täiesti tavaline inimene, kes elas pisikeses Sangastes ja töötas klienditeenindajana restoranis. Ma polnud Eesti mastaabis mitte keegi – täiesti tavaline inimene,» räägib lauljatar Birgit Varjun, kes staarisaate finaalis napilt Ott Leplandi paremust pidi tunnistama.

Birgit tunnistab, et ta poleks kunagi arvanud, et võib oma hääle ja muusikaga nii kaugele jõuda. «See on siiani minu elu üks huvitavamaid katsumusi,» tõdeb lauljatar uhkusega.

Kuigi Birgit läks finaalinädalale vastu kõrge palavikuga, suutis ta paari päevaga oma tervise kontrolli alla saada ja juba nädala keskel sai ta jälle proovides osaleda. «Ma ei usu, et jäin haiguse tõttu kuidagi Otile alla. Ma andsin endast parima ja loodan, et ka rahvas jäi mu etteastetega rahule.»

Birgit peab oluliseks just seda kogemust, mida staarisaade pakkus. «Ma pole näiteks kunagi nii suurel laval esinenud. Ma pole kurb, et esikohast ilma jäin – elus tuleb kindlasti veel palju teisigi huvitavaid võimalusi,» arvab Birgit.

Kuigi superfinaal lõppes napi allajäämisega Ott Leplandile, ei usu Birgit karvavõrdki, et ta kuidagi mehepojast nõrgem oleks. «Läksin finaali teadmisega, et läheb nii, nagu läkski – Ott vääris võitu. Ma ei pea ennast kehvemaks artistiks, vaid usun, et oleme mõlemad oma trumpidega lauljad,» räägib Birgit ja ütleb, et Eestil oligi vaja sellist artisti nagu Ott.

Tahab kolida Tallinna

Muusika on Birgitit saatnud peaaegu terve elu ja juba koolis oli ta väga populaarne laulja. «Laulsin peaaegu igal kooliüritusel ja usun, et sain pakkuda oma kuulajatele seda, mida nad soovisid,» ütleb ta. Peale igapäevatöö Sangaste restoranis sisustas lauljatar oma häälega lähikandi pubide ja baaride õhtuid. «Oma bändiga olen ma varem esinenud nii baarides kui ka pubides kogu Eestis. Muusikaga tegelemine polnud ka enne staarisaadet minu jaoks võõras,» ütleb neiu.

Birgit teab kindlalt, et tema vallutused Eesti muusikataevas saatega otsa ei saa ja usub, et laulmine saab temale tähtsamaks kui kunagi varem. «Nüüd põrutan täiskäigul edasi. Panen nii kõvasti, kui torust tuleb,» lubab ta ja näeb, et tulevik on täis vaid positiivseid asju, mis on enamjaolt seotud muusikaga.

Peale loomingulise töö edendamise tahab Birgit ka oma elu korda seada. «Olen siin tasakesi mõelnud elukoha vahetamise peale ja meie imearmas pealinn – Tallinn – oleks selleks kohaks ideaalne. Esimesel võimalusel viin selle unistuse täide!»

Siiski tunnistab neiu, et Sangaste jääb talle alatiseks väga kalliks paigaks, kuhu jäävad talle armsad inimesed ja meeldivad mälestused. «Olen alati kõigiga hästi läbi saanud, saate ajalgi Sangastes käies küsisid paljud minult autogrammi ja suhtlesid minuga vabalt. Sangaste on ikkagi mu kodu!»