Inimesed
30. november 2009, 00:00

Skandaalse ärimehe Sposato ekskallim võitis disainikonkursi (15)

«Disainikonkursi võitmine annab mulle suurepärase võimaluse näha Eesti ühe tuntuma ja kogenuma rõivabrändi Bastioni tööd. Mul on väga hea meel, et Bastioni meeskond nägi just minus nende konkursi võitjat,» ütleb skandaalse ärimehe Giovanni Sposato üks Eesti pruutidest Kati Veerme, kes on lõpetanud Euroülikooli moekunstniku-disaineri erialal.

Bastioni moemaja ja «Teler. TV» panid käima disainerikonkursi, mille võitja saab üheks hooajaks Bastioni rõivadisaineriks. Teiste seas pürgis disainerikohale ka skandaalse ärimehe Giovanni Sposato üks Eesti pruutidest Kati Veerme. Nädal tagasi näitasid neli sõelale jäänud finalisti lounge’is-Museumis oma viimaseid kodutöid Bastioni juhtidest koosnevale žüriile. Kaks kuud väldanud uute rõivadisainerite konkursi võitja selgus eile «Teler.TV» saates.

Pulmaplaan ja politsei

Kati Veerme nimi jõudis avalikkuseni seoses Sitsiiliast pärit ärimehe Giovanni Sposatoga.

Kümne aasta eest raudtee erastamise konkursil ootamatult välja ilmunud ja väidetavalt Vene kapitaliga seotud rahastaja Sposato ja Veerme tutvusid Eestis modelliäri kaudu. Üheksa aastat tagasi viis ärimees kauni Veerme Itaaliasse modellitööle. Ning 2000. aasta augustis kolis viimane Keilast Londonisse Sposato juurde elama.

Paraku pöördus armuelu peagi pea peale ja 2001. aasta jaanuaris tegi Kati Veerme isa politseile avalduse, et Giovanni Sposato olevat tema tütart ähvardanud – kui naine keeldus ärimehega abiellumast.

Millegipärast saavutas Sposato ja Veerme vahekord seejärel uue dimensiooni ja nooruke Kati teatas oma peatsetest pulmadest Sposatoga. Ent pulmaplaanid ajas sassi viimase arreteerimine Eestis, süüks autode süütamine.

Veerme pihtis toona meedias, et tema ja Sposato suhe on läinudküll üle kivide ja kändude, kuid oma armastuses mehe vastu ta siis veel ei kahelnud.

Armuavaldus lehe kaudu

Sposato pääses süütamisasjas rahatrahviga, kuid kaebas Veerme kohtusse, et nõuda tagasi neiule kooselu ajal soetatud varandust. Muu hulgas pükse ja kleite, õmblusmasinat ja selle varuosi ning loomulikult kihlasõrmust.

Mõne aja pärast võttis ta avalduse tagasi, lootes taas Veerme südant võita. Sposato ostis romantiliseks armuavalduseks reklaamiosakonnalt veerandi SL Õhtulehe küljest.

Veerme arvas selle peale, et tema endine kallim on päris segi läinud.