FINAALIS: Sposato endine kallim Kati Veerme, kellelt mees isegi õmblusmasinat tagasi nõudis, on jõudnud Bastioni disainerikonkursil finalistide sekka. Foto: Meelis Tomson
Inimesed
24. november 2009, 00:00

Sposato ekspruut pürib Bastioni disaineriks (1)

Bastioni moemaja ja noortesaade "Teler.TV" käivitasid disainerikonkursi, mille võitja saab üheks hooajaks Bastioni rõivadisaineriks. Teiste seas pürib disainerikohale ka skandaalse ärimehe Giovanni Sposato üks Eesti tuntumatest pruutidest – Kati Veerme.

Kahesajast konkursil osalenud võistlejast järele jäänud neli paremat näitasid eile õhtul oma viimaseid kodutöid Bastioni juhtidest koosnevale žüriile. Finalistid pidid oma oskusi proovile panema eri disainivaldkondades Bastioni poe aknakujundusest kuni taaskasutatavate riiete disainimiseni. Kaks kuud väldanud andekate uute rõivadisainerite konkursi võitja selgub järgmisel pühapäeval "Teler.TV" saates.

Konkursi teeb huvitavaks ajaolu, et sellel osalevad nii disaini juba õppivad kui ka seni rõivadisainist täiesti eemal seisnud noored. Lisaks Euroülikoolis moedisaini eriala lõpetanud ja nüüdseks 26aastase, last kasvatava Kati Veerme ja Tartu Kunstikoolis tekstiili õppiva 23aastase Kärt Vanambi kõrval on nelja finalisti sekka jõudnud ka Kuressaare Ametikoolis kokaks õppiv 18aastane Taavi Turk ning oma sõnul esimest korda niiti ja nõela käes hoidev 25aastane graafiline disainer Anton Toomere.