Inimesed
31. oktoober 2009, 00:00

Ämbliknaine tapab suudlusega

Tony auhindadega pärjatud muusikal «Ämbliknaise suudlus» («Kiss of the Spider Woman»), kus mängivad Lauri Liiv, Koit Toome ja Tanja Mihhailova, esietendub täna Vanemuises. Muusika on kirjutanud John Kander, sõnade autor on Fred Ebb ja libretist Terrence McNally. «Ämbliknaise suudluse» lavastas Roman Hovenbitzer Saksamaalt, muusikaline juht ja dirigent on Tarmo Leinatamm, kunstnik Walter Perdacher, valguskunstnik Palle Palme Rootsist ja koreograaf Antton Laine.

Argentina vanglas kohtuvad homoseksuaalne vaateakende dekoreerija Molina ja heteroseksuaalne revolutsionäär Valentin. Need nii erinevad mehed, keda juhus on vangikongis kokku toonud, unistavad mõlemad teistsugusest, paremast maailmast, ja sellest saab nende lähenemise alus.

Muusikal põhineb Manuel Puigi samanimelisel romaanil, millest autor kirjutas 1983. aastal ka näidendiversiooni. Eesti publikule on see lavateos tuttav 1994. aastal Eesti Draamateatris esietendunud draamalavastuse põhjal, milles mängisid peaosi Jüri Krjukov ja Ain Lutsepp.