Anne Veski.Foto: Tairo Lutter
Inimesed
23. oktoober 2009, 18:36

Anne Veski: "Ainult nii suures riigis nagu Venemaa võib laulja kogeda kätel kandmist." (31)

Kaheksakümnendate aastate suurest kolmikust - Anne Veski, Jaak Joala ja Tõnis Mägi - on vaid Veski see, kes ka kolmkümmend aastat hiljem on vähimagi hinnaalanduseta jätkuvalt populaarne nii siin- kui ka sealpool idapiiri.

Asjatundjate arvates läheb Anne Veski hääl aina paremaks. Lauljanna enda tagasihoidlik seletus sellele fenomenile on üks: töö, töö, töö.

Ütlesite, et edu valem on töö, töö, töö. Küllap lisandub see, et kõik need aastad olete kahe jalaga ma peal seisnud ega ole lasknud mitte kunagi laineid pea kohal kokku lüüa?

„Mis kuulsuse oreooli sa Eestis ikka ootad? On lihtsalt tuntud ja armastatud artistid. Kuigi jah, võib-olla esimene kuulsus on Eestis tulnud. Aga loomulikult on Venemaa maastaabid hoopis teised. Näiteks inimene Vladivostokis on näinud Alla Pugatšovat vaid telekast. Kui ta siis ühel heal päeval satub Pugatšova kõrvale, on see hoopis teine kui Anne Veski sammub mööda Viru tänavat.
Eesti on sedavõrd väike, kus kõik kõiki tunnevad. Mis imelikku oreooli sa siin enda ümber ikka lood. Ainult suures riigis võid sa kogeda kultust või kätel kandmist. Siin sind lihtsalt armastatakse. Mulle sellest piisab."

Homses Õhtulehes ilmuvas intervjuus Jaanus Kullile räägib Anne Veski oma esinemistest Venemaal, uutest kontserdituuridest ja pereelust.