Saund
21. oktoober 2009, 22:55

Eestlaste loodud virtuaalne kitarrikool laieneb välisturgudele (1)

Kitarrikool laiendab tegevust ja siseneb Põhjamaade turule ingliskeelse kitarriõpiku ja netikooli komplektiga "Guitar School - the Key to the Practical Guitar Playing".

Eestis õppis Kitarrikool.eu mudeli järgi kaheaastase testperioodi jooksul üle 3500 inimese, kes kasutasid õppimiseks Kitarrikooli õpikut ja netikooli või nende kombinatsiooni.

Ettevõtte teatel on õpiku ja netikooli kombinatsioon end tõestanud tõhusa õppimisviisina ja see meetod lahendab mitmed iseõppimisega seotud probleemid, kuna sisaldab inimlikku tagasisidet õpetajalt. Loodud õppesüsteem on seotud haridustehnoloogia-alase uurimistööga Tartu Ülikooli juures ja teadaolevalt ei ole sellist mudelit varem muusikahariduses kasutatud.

 "Alustav iseõppija vajab nii muusikas kui muudeski valdkondades hariduslikus mõttes täiesti eraldi lähenemist. Sellele sihtrühmale on loodud kõige rohkem õpikuid ja paljud autorid on taibanud, et oluline on esimene redelipulk võimalikult madalale tuua, et iseõppija sellest kinni haarama ulataks. Kuid on veel teinegi aspekt, mida teadvustatakse vähem - algaja iseõppija võib küll esimesest redelipulgast kinni haarata, aga ta vajab alguses pidevalt kinnitust, et ronib üldse õigel redelil. Kui tavaline õpiku või kasvõi elektroonilise õppematerjali formaat võimaldab infol liikuda ainult ühes suunas siis Kitarrikooli süsteemi järgi õppides liigub info mitu korda õppijalt õpetajani ja tagasi, '' selgitas kitarriõpiku autor Kristo Käo.