Poisist sai tüdruk: Josie näeb nüüd välja tüdruk mis tüdruk: pikad blondid juuksed, kõrvarõngadki kõrvas ja küüned värvitud. Foto: bulls
Inimesed
16. oktoober 2009, 00:00

Kaheksa-aastane poiss ootab soovahetust (36)

Ameerika poiss Joseph Romero kinnitas juba neljaselt vanematele: "Ma olen tegelikult tüdruk." Viieselt keeldus Joey juukseid lühemaks lõikamast. Kuueselt diagnoositi poisikesel transseksuaalsus. Nüüd, kui Joey on kaheksa-aastane, kannab ta ametlikult Josie nime ja ootab teismeiga, et soovahetusprotseduuridega algust teha.

"Väiksena mässis ta oma sõdurnukud teki sisse ja äiutas neid nagu beebit," ütleb USAs Arizona osariigis elav 42aastane Venessia Romero. Niipea kui poiss rääkima hakkas, ütles ta: "Ma olen tüdruk," vahendab Briti leht The Sun Josie ema jutustust. "Parandasime teda: "Ei, sa oled poiss." Aga neljaselt tagus ta kui rauda: "Ei, ma olen tegelikult tüdruk." Mõistsime, et see pole mäng. Ta parandas alati kõiki, kes teda poisiks nimetasid." Kui tal roosasid riideid kanda ei lubatud, nõustus poiss selga panema ainult oranže rõivaesemeid, kirjutab Daily Mail. Ta mähkis ema salli ümber puusade, et endale seelikut saada.

Teised lapsevanemad tõstsid koolis mässu

Toona elasid Venessia ja tema lennuväeinsenerist mees Jaapani sõjaväebaasis. Abielupaar adopteeris kaheaastase hiina tüdruku. Josie armastas oma uue õega mängida – ja samavõrd köitsid teda õekese mänguasjad. Tüdrukute mänguasjad.

Kui Josie oli viie ja poolene, saatis lastearst ta soospetsialisti vastuvõtule. Pere hakkas leppima, et ta on sisimas tüdruk. Venessia tunnistab, et poja kaotamine oli hoop iseäranis tema mehele. "Nad olid kahekesi jooksmas ja ujumas käinud. Aga tegelikult sai ta neid asju teha ka tütar Josie’ga."

Vanemad lubasid pojal roosasid kleidikesi ja ehteid kanda. Ent mitte kõik ei suutnud Joey soomuutusesse sama leplikult suhtuda. Sõjaväebaasi kooli ees korraldati iga päev meeleavaldusi selle narruse lõpetamiseks. "See oli kohutav nii Josie’le kui ka meile kõigile," ütleb Venessia. Kui pere mullu kodulinna naasis, keeldus kohalik kool Josie’t õpilaseks võtmast. Sõsarad jäid pere otsusel koduõppele. "Sellel on palju plusse. Kasvatame nad üles väga õnnelikus ja kaitstud keskkonnas," kinnitab Venessia.

Josie: "Ma ei pea enam teesklema."

Josie näeb nüüd välja tüdruk mis tüdruk: pikad blondid juuksed, kõrvarõngadki kõrvas ja küüned värvitud. Tema sünnitunnistus ja pass on tüdruku omad. Mõne aasta pärast hakkab ta saama ravimeid, takistamaks poisile omaste puberteeditunnuste ilmumist. 12aastaselt alustab Josie naissuguhormoonide võtmist. Laps mõistab: selleks, et naiseks saada, vajab ta operatsiooni.

"Ma olen nii õnnelik, et kõik teavad: ma olen tõeline tüdruk," ütleb Josie, kes tegutseb nüüd transseksuaalsete laste eestkõnelejana. "Ma ei pea enam teesklema, et olen poiss. Tüdruk on tore olla, sest ma saan köögis kooki küpsetada ja pikki juukseid ja kõrvarõngaid kanda."