Rivo KingiFoto: Indrek Galetin
Saund
14. oktoober 2009, 17:48

Rivo Kingi panustab välismaale (1)

Saatest "Eesti otsib superstaari" tuule tiibadesse saanud andekas noor muusik Rivo Kingi üritab nüüd, pärast mitut aastat, uuesti areenile naasta. Kuid seekord mitte laulja, vaid muusikaprodutsendi ja DJna, artistinimega Gash Mo.

Vaatamata oma rokilikule imidžile on mees leidnud oma kutsumuse hoopis elektroonilise muusika vallas. "Paari aasta eest hakkas mu venna ja sõprade bänd Bedwetters oma albumimaterjali kokku panema ning nad palusid selle juures minu abi. Esimene läbimurre oli nende debüütsingel "Dramatic Letter To Conscience", mis tuli mul umbes 15 minutiga," räägib Rivo. "Lugu võitis R2 aastahiti tiitli ning sai bändi poolt esitatud ka MTV Euroopa Muusikaauhindade jagamisel."

Rivo sõbul sai just selle loo juures katsetatud esmakordselt elektroonilisi saunde. "Bedwettersi poistele meeldis see suund väga ning võib öelda, et see lugu saigi saatuslikuks."

Ka edaspidi tegi Rivo Bedwettersi teistele lugudele elektroonilisi taustasid ning see huvi sööbis temas üha enam ja enam. "Hiljem otsustasin ma oma muusikat tegema hakata. Electro house'i-hullus tabas ka mind ning just selles stiilis hakkasingi oma rütme ja helisi kombineerima. Olles nüüd umbes aasta aega seda muusikat teinud ning olles selle juures tohutult edasi arenenud, tunnen, et olen valmis oma toodanguga avalikkuse ette tulema," leiab Rivo. 

"Kuna mu saund on üsna mitte-eestilik, siis panustan ma enamasti välismaale," põrutab ta. "Kindlasti tuleb eelkõige Eestis ennast tõestada, kuid selle muusikaga siin kuskile jõuda pole eriti võimalik. See-eest välismaal läheb electro house nagu soe sai," usub Rivo. 

Gash Mo muusika vastu on huvi äratanud Rootsi plaadifirma TMC Music, kelle all on sellised artistid nagu Tiësto, Armin van Buuren ja paljud teised tegijad. Varsti ilmub neil kogumikplaat, kuhu peale tahtsid nad ka Gash Mo lugu.

Huvi on äratanud ka Läti artist, ühtlasi MTV Euroopa Muusikaauhindade nominent Parima Balti Artisti kategoorias – DJ Ella.

Varsti ilmub Gash Mo esimene singel, millele laulab vokaalid peale eelmise "Eesti otsib superstaari" võitja Jana Kask. Peale selle palus Sven Lõhmus Rivol remixida Urban Symphony teise singli "Päikese Poole".

Gash Mo esimene suurem ülesastumine DJna on sel reedel Club von Überblingenis "NEON PARTY'l".

Peo idee peale tuli Rivo ise ning palus seejuures abi promootor/DJ Emersonilt, kellega koos ta antud üritust korraldab.

Rivo sõnul saab olema peo üks tipphetki võimas laseršõu, mis Eesti klubides siiani nähtud. Oma tantsukava esitavad shuffle-stiili tantsijad grupist Sleepshufflers. Diskoripuldis astuvad üles DJ Emerson, Gash Mo, DJ Poder ja eksklusiivselt Egiptusest noor DJ Alladin.

Gash Mo tegemistega saab ennast kursis hoida tema MySpace'i lehelt.