Inimesed
9. oktoober 2009, 00:00

Kärped ähvardavat «Pehmeid ja karvaseid» (8)

«Meil on praegu leping ETVga aasta lõpuni,» ütleb «Pehmete ja karvaste» produtsent Raivo Suviste. Kas Eesti poliitikast ja poliitikutest vestev naljasaade ka kevadhooajal uute osadega eetrisse pääseb, ei oska Suviste kommenteerida. Rahvusringhäälingu väidetavast kavast poliitiline pilasaade rahapuudusel ekraanilt koondada luges Suviste eilsest Eesti Ekspressist.

«Pehmete ja karvaste» saatuse üle spekuleerida on praegu vara,» möönab Eesti Rahvusringhäälingu meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur.

Saatel on keskmiselt 160 000 vaatajat.

Mida arvate saatest «Pehmed ja karvased»?

«Peaminister ei ole eriti hea kommenteerija ses küsimuses. Ta on näinud vaid viimast «Pehmete ja karvaste» saadet. Küll aga on peaminister regulaarne AK uudiste ja spordiuudiste vaataja,» raporteerib valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Inga Jagomäe.

«President Ilves vaatab saadet «Pehmed ja karvased» suure naudinguga, sest kui sa ei oska iseenda üle naerda, siis sa ei oska eristada tõsiseid asju ebaolulistest,» deklareerib presidendi pressinõunik Toomas Sildam.

«Kui «Pehmed ja karvased» kaoks, oleks mul väga kahju, sest see on tõeliselt naljakas saade. Ta on ennast väga hästi sisse töötanud, tal on hästi vahvad karakterid ja ta omab sisu ja tähendust. Seal on ka inimlikud kired ja muud asjad, aga ta ütleb midagi väga olulist Eesti poliitika ja poliitikute kohta. Ta on mõjukam kui mingid jutusaated. Kui Eesti televisioonil on tõesti raha väga vähe ja küsimus on saadete kaotamises, siis ma soovitan likvideerida «Erisaate» ja jätta «Pehmed ja karvased» alles. «Erisaatest» on näha, et on tehtud tohutult palju tööd ja hästi palju mõeldud, ja ega tegijad pole iseenesest andetud, aga tulemus lihtsalt ei ole naljakas,» analüüsib humorist Mart Juur.

«Ma ei ole «Pehmeid ja karvaseid» väga kaua aega vaadanud, ma ei jõua enam kahjuks eriti televiisori juurde, kuigi see on igavesti tore saade. Mul on seal palju lemmiktegelasi. Muidugi mulle meeldib Jänes, ei saa salata. Aga Siga on kah väga armas. Mulle meeldivad need karvased rohkem,» tunnistab siinses kontekstis televaatajana esinev Laine Jänes.