Foto: ZUMA/All Over Press
Inimesed
1. oktoober 2009, 00:00

Suri biitleid inspireerinud Lucy (2)

Naine, kelle lapsepõlvesõprusest John Lennoni poja Julianiga sündis laul "Lucy In The Sky With Diamonds", on surnud. 46aastase Lucy Voddeni viis hauda ravimatu immuunsüsteemihaigus luupus.

Julian Lennon on rääkinud, et tema isa sai rohkem kui 40 aastat tagasi laulu loomisel inspiratsiooni pildist, mille poeg oli oma lasteaiakaaslasest Lucyst joonistanud. Väike Julian oli isale pilti näidanud ja öelnud, et see on "Lucy taevas teemantidega". Samanimelist pealkirja kandev laul kaleidoskoopsilmadega tüdrukust ilmus 1967. aastal The Beatlesi plaadil "Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band". "Lucy In The Sky With Diamonds" põhjustas skandaali ja BBC keelas selle eetrisse laskmise, sest pealkirja esitähtedest saavat kokku lugeda viite narkootikumile LSD.

Viimastel aastatel Prantsusmaal elanud Julian võttis tänavu kevadel Lucyga üle pika aja ühendust, sest kuulis ühistelt sõpradelt, et tema kunagine lapsepõlvesõbranna põeb luupust. Lucy keha oli asunud omaenda rakke ründama, põhjustades elundite ülesütlemist. Muusik ja filmimees saatis naisele esmalt hiiglasliku lillekimbu ning seejärel aianduspoe kinkekaarte, sest ta oli kuulnud, et Lucy leiab tröösti oma taimedest.

"Olime kaks väga hakkajat last," ütles Lucy Daily Maili usutluses. "Julian utsitas mind igasuguseid asju tegema. Ta oli lasteaia kõige vapram poiss. Mäletan, kuidas ta hüppas jääkülma basseini." Juliani emast Cynthiast on Lucyl vaid kenad mälestused. Ent biitlite liidrit ennast pidas tüdruk liiga valjuhäälseks ja hirmuäratavaks.

Vapralt haigusega võidelnud lapsepõlvesemu surm rabas nii Juliani kui ka tema ema. Nad on kurvast uudisest šokeeritud.