Ewert and the Two DragonsFoto: Erakogu
Saund
23. september 2009, 11:43
Kuula lugu!

Ewert Sundja esitleb uut bändi ja debüütsinglit (2)

Ewert Sundja, Erki Pärnoja ning Kristjan Kallas koondusid nime Ewert and the Two Dragons alla ning valmistuvad uue plaadi esitluseks.

Ewert Sundja, Erki Pärnoja ning Kristjan Kallas koondusid nime Ewert and the Two Dragons alla ning valmistuvad uue plaadi esitluseks.

Debüütsingel "The Hills Behind the Hills" jõudis muusikasõpradeni raadio vahendusel sel nädalal.

"Meie lood on mõeldud inimesele, kes soovib kuulata mõnusat, hingega tehtud muusikat," ütleb Ewert. Emotsioonidest pakatavat, orgaanilist indie-folk rütmi loovad kitarr, elektriorel ja vaiksemad löökriistad. Muusikaline kõrv tabab nii kantri- kui folgielemente, kellamängu ja balalaikat.

Ewert and the Two Dragons'i teeb eriliseks sellise muusika vähesus Eesti oma esitajate näol. Inimesed armastavad kuulata näiteks inglise või ameerika samasse kategooriasse kuuluvaid bände.

Muusikablogija Penny Lane alias Inga Nõlvak kirjutab: "Ma ei osanud mitte ühegi kandi pealt midagi sellist oodata, millega Ewert & The Two Dragons hakkama said. Varasügise suurim muusikaline üllatus," ning lubab uue albumi hankida niipea kui see ilmavalgust näeb.

Uue lemmiku leidis enda jaoks ka Läti DJ ning muusikakriitik Toms Grevinš, kes lubas sel nädalal kollektiivi esimese singli "The Hills Behind the Hills" lõunanaabrite suurimas raadiojaamas SWH eetrisse lasta. – "Nad olid minu jaoks kui värske tuuleiil ning kuigi ma püüdsin enda jaoks leida mingeid paralleele, ei meenunud mulle kedagi sarnast," kommenteerib Grevinš.

Trio sai alguse kaks aastat tagasi kui Ewert, Erki ja Kristjan mõned korrad koos live'is esinesid. Esikalbum, debüütsingliga samanimeline "The Hills Behind the Hills" ilmub 7. oktoobril.