ÕNNELIK PERE: «Tüdrukut me ju tahtsime. Ja nii, nagu tahtsime, nii ka saime,» rõõmustab Alari Kivisaar. Pildil on 09.09.09 sündinud tütreke veel ema Hille kõhus. All vasakul on pojad Arle (20) ja Adrian Hanley (4). Foto: (erakogu) Marko Söönurm
Inimesed
18. september 2009, 00:00

Alari Kivisaar tütre sünnist: "Saatusel on meiega omad plaanid." (1)

"Ei ole mõtet mõelda selliste asjade peale, mille üle sul võimu ei ole," ütleb kahe aasta eest pisitütrest ilma jäänud Alari Kivisaar (42), et ei lasknud hirmul endast võitu saada. Eelmisel kolmapäeval sai armastatud raadiohääl taas isaks.

Abikaasa Hille tõi tütre ilmale eelmisel kolmapäeval, maagilisel kuupäeval 09.09.09. Alari küll numeroloogiasse ei usu. "Õnnega ei oska ma seda seostada," tunnistab ta. "Me olime lihtsalt väga rõõmsad, et selline tore efektne number sattus, muud ei midagi. Mingisse maagiasse me ei usu."

Tütreke kasvab tublilt, sünnitushaiglast saadi koju juba järgmisel päeval. "Läheb väga kenasti," on Alari õnnelik ja ütleb, et ka lapsukese ilmaletulek läks suuremate viperusteta. "Kõik on super. Kümnepallisüsteemis kümme."

Nime ümber käib veel sõda

Kivisaare peres kasvab kaks poega – 20aastane Arle ja neljane Adrian Hanley. Seda rõõmustavam on pisikese tüdruku tulek. "Tüdrukut me ju tahtsime. Ja nii, nagu tahtsime, nii saime," rõõmustab Alari.

Nime tillukesel ilmakodanikul veel pole. "Natuke oleme jõudnud mõelda. Praegu käib veel sõda, ütleme nii," muigab Alari, et tulistesse vaidlustesse on kaasatud kogu pere. "Isegi väiksem poeg, kes sokutab talle kõikide oma sõbrannade nimesid." Väike Adrian Hanley on pisiõe üle meeletult uhke. "Oi, ta on väga rahul! Käib ja silitab ja musitab teda," kiidab isa.

Sky Plusi hommikuprogrammi fännid kuulevad Kivisaart eetris jälle homsest. Kas öise tralli kõrvalt on tal nüüd ka kergem varavalges tööle minna? "Ega seda tralli ei pruugi käia, hetkel ei käigi. Eks näeb, kui mõned nädalad on möödas, siis tal lõpeb see söömise-magamise ajajärk ära. Saab näha, mis edasi saama hakkab," seletab kogenud isa elutargalt.

Kahe aasta eest elasid Alari ja Hille läbi kohutava tragöödia – suri nende tütar, kes oli sündinud kolm kuud enne tähtaega. Nädalavanusena südameoperatsiooni läbi teinud pisitüdruk suri 15 päeva pärast ilmale tulekut. "Kuigi meditsiin on kõrgel tasemel ja arstid väga professionaalsed, oli ta nii väike, et ei pidanud vastu," selgitas Alari toona.

"Pärast seda kurba sündmust pole enam miski endine," lausus ta paar kuud pärast juhtunut Naistelehele. "Ma ei saanud ennast ju üles puua. Peab edasi elama, perega olema ja tööd tegema. Igapäevarutiin viib halvad mõtted kas või hetkekski eemale," rääkis Alari, kes võttis pärast õnnetust aja maha ja sõitis kuuks välismaale. "Ma ei oleks mitte kuidagi saanud järgmisel hommikul minna eetrisse hi-hi-hii-ha-ha-haa- tooniga."

Ei lasknud hirmul võitu saada

Alari sõnul ei oodatud eelmisel kolmapäeval sündinud tütrekest hiljutise kaotuse pärast kuidagi ärevamalt. "Eks see oli ikka nii, nagu oli," ütleb ta.

Sellegipoolest ei sättinud paar enne maimukese kojutulekut valmis ühtegi beebiasja. "Selles suhtes on meil uskumus, et me ei liiguta lillegi enne, kui tita on majas."

Kas Alari käis siis mööda poode, kui emme pisitütrega kodus kosus? "Ega siin ma ei tea mida vaja pole. Enamik asju on juba olemas. Teine laps on alles nii väike, neljane," ütleb Alari, et beebiasjad oli vaja lihtsalt välja kraamida ja üles sättida.

Praegu naudib pere oma uue liikme seltskonda ja varasematel kurbadel sündmustel end hirmutada ei lase. "Saatusel on meiega omad plaanid ja meil ei õnnestu siia kuidagi sekkuda. Kuidas me ka ei tahaks ja ei prooviks," ütleb Alari.