EELVIIMANE KORD: 19. augustil kandis Pille Minev «Suure lotokolmapäeva» salvestusel dressi, mille Bastioni disainer Merike Pääro Madonnale kingiks lõi ja mida läks müügile vaid veerandsada komplekti. Foto: Mati Hiis
Inimesed
2. september 2009, 00:00

Bingo-Pille jäi ajale jalgu (62)

"Loomulikult kaalusime Pille kandidatuuri, kuna tegu on suurepärase inimese ja saatejuhiga, aga otsustasime siiski riskida täiesti värske meeskonnaga," ütles ETVsse kolinud lotosaate uus tootja Mart Normet. Teadjate sõnul Pille väga ei nukrutsevat.

Tänasest näeb Kanal 2 saadet "Suur lotokolmapäev" ETV ekraanil "Lotokolmapäeva" nime all ning senise saatejuhi, Bingo-Pillena tuntud Pille Minevi vahetavad välja Helen Sürje ja Kuku raadio libauudiste tegija Gaute Kivistik ehk Rohke Debelak.

Seda, et teda enam lotosaatesse ei vajata, kuulis 1996. aastast väikeste vaheaegadega teles lotonumbreid edastanud Minev oma sünnipäeval (6. august – K. A.) õnnitluste vahel. "Läks veel aega mööda, kui selgus, et see ei olegi klatš, vaid jutt peab paika," rääkis endine saatejuht teleajakirjale Nädal. Saate senine produtsent Teet Margna saatis võttegrupile kirja, et tema enam saadet ei tooda. Kas uus tootja jätkab Mineviga, ta öelda ei teadnud.

ETV meelelahutussaadete peatoimetaja Mart Normet seletab, et kuna eesmärgiks oli läheneda saatele rutiinivabalt ja värskelt, otsiti uusi nägusid. Normeti sõnul oli Margna kohus Minevile ETV otsus teatavaks teha – kas ta seda ka tegi, on lahtine, sest produtsent ei soostunud Õhtulehe küsimusele vastama. Sahistatakse, et Margna kahtlev kiri jäigi ainsaks ametlikuks teateks.

Minev ei soovi teemat kommenteerida, kuid lähedalseisva allika sõnul raadiohääl pisaraid ei vala. "Eriti pettunud ja kurb ta ei ole. Ta aimas seda juba ette," polevat uudis Pillet rabanud. Telest kadunud Minev jätkab Star FMi hommikuprogrammi saatejuhina.

Lotosaate kolimise taga on juulis Eesti Loto juhiks saanud Heiki Kranich. "Va­he­peal­se­tel aas­ta­tel rän­das saa­de kom­merts­ka­na­li­tes, kuid ma pean loomu­li­kuks, et rii­gi­le kuu­luv lo­to­fir­ma teeb oma saa­det rii­gi­le kuu­lu­vas te­le­ka­na­lis. Ra­ha­li­selt peaks Eesti Lo­to kana­li va­he­ta­mi­se­ga võit­ma," rääkis Kranich hiljuti Eesti Päevalehele.