SÄRAB LAVAL: Kuni plaat ükskord valmis saab ja müügile jõuab, saab Jana Kaske kuulata kontsertidel. Viimati näiteks möödunud nädala lõpul «Pakri laulmise peol». Foto: Arno Saar
Inimesed
29. august 2009, 00:00

Kuhu jäi Superstaari-Jana plaat? (64)

"Ma ei oska öelda, miks minu plaat Alar Kotkase tiimilt ei ilmunud. Ma pole Alar ja te peate selle info saamiseks tema enda poole pöörduma," räägib mulluse saate "Eesti otsib superstaari" võitja Jana Kask.

TV3 kinnitusel oli eelmise aasta superstaarisaate auhinnaks 100 000 krooni. Sellele lisandus poole miljoni kroonine plaadileping, millega käis kaasas tervelt ühe miljoni krooni eest reklaamiaega TV3 kanalil.

Plaati lubati augusti lõpuks

Aprilli keskpaiku rääkis Jana Kask ajakirjale Naised, et temal on kõik ammu tehtud – albumi laulud pidavat stuudios juba salvestatud olema. Janaga tegelnud produtsent Alar Kotkas kinnitas samuti, et debüütplaadi materjal on koos ja kõik lood peaaegu salvestatud. "Välja pole me plaati andnud, kuna turusituatsioon on praegu selline, et nii kalli projektiga on riskantne välja tulla," ütles Kotkas tollal.

Augusti algul väitsid nii TV3 avalike suhete juht Annely Adermann kui ka Alar Kotkas ühest suust, et staarisaate võitja Jana Kase plaat tuleb ametlikult välja kuu lõpul. Esikalbum pidavat poelettidele jõudma kindlasti enne superstaarisaate uue hooaja eetrisse jõudmist. Lubatud täispikast heliplaadist pole aga ikka kippu ega kõppu.

Jana ei oska öelda, miks plaat ilmunud pole, ja soovitab pöörduda Alar Kotkase poole. "Võin vaid öelda, et Kotkasel on väga hea meel, et sain endale uue produtsendi," lisab ta.

Kotkas põrutab telefoni, et tema ei tea asjast midagi ja teemat kommenteerima ei nõustu. "Ma ei taha sellel teemal üldse midagi rääkida," ütleb Kotkas ja viskab toru ära.

Ivar Must segab vett?

Samamoodi käitub staarihakatise endale napsanud eurolugudemeister Ivar Must, kes jätab mulje, nagu kuuleks Janast esimest korda. "Mis selle Janaga siis on? Mis ta minusse puutub?" uurib ta. Küsimusele, kas tema koostöö Jana Kasega polegi siis veel alanud, vastab Must resoluutselt: "Ma ei taha meie koostööst mitte midagi rääkida." Sellega kõne lõpebki.

Mõne aja pärast soostub ta siiski üht-teist seletama. " Jana on super hea laulja ja näen temas suurt potentsiaali. Meie koostöö Janaga saab aga alguse alles järgmisel aastal – enne seda lõpetab temaga koostöö Kotkas ja artist vabaneb," ei näe Must siin mingisugust probleemi. Siiski ei oska ta öelda, kas Jana ja Kotkase koostööst võiks veel lauljatari esikplaat ilmuda.

TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni sõnul aktsepteerivad nemad Jana Kase otsust plaadi ilmumine edasi lükata. "TV3 teab, et plaadimaterjal on valmis, ning toetab noort andekat lauljannat tema valikutes, muu hulgas ka otsuses plaadi väljaandmist edasi lükata," ütleb Adermann.