KESINE VÄLIMUS SUNDIS END ARENDAMA: «Mul polnud nägu või keha, mis võinuks minu jaoks uksi avada,» räägib Sharon Osbourne oma neiupõlvest 1970. aastatel. «See, et ma polnud ilus, oli väga hariv.» Foto: All Over Press
Inimesed
6. august 2009, 00:00

Sharon Osbourne: "Olin lühike, paks ja karvane." (10)

Kauni välimuse plussid peaksid ilmselged olema, kuid Sharon Osbourne väidab, et talle tagas maailmakuulsuse just nimelt inetus. Ozzy Osbourne’i kaasa pihib värskes intervjuus, et olles lühike, paks ja karvane, pidi ta oma iseloomu ja suhtlusoskusi arendama.

Sharon on juhtinud üle 20 aasta oma abikaasa, Black Sabbathi laulja Ozzy karjääri, kirjutab Daily Mail. Paar oli tutvunud Sharoni isa, rokimänedžer Don Ardeni vahendusel. Ent naine usub, et tema elu võinuks hoopis teistsuguseks kujuneda. "Seitsmekümnendate aastate muusikaäris olid tüdrukud ilusad," ütleb Sharon ajakirjas Psychologies. "Sa olid kas esineja või mõne muusiku pruut või groupie, aga sa pidid ikkagi hea välja nägema. Minul polnud nägu või keha, mis võinuks minu jaoks uksi avada. See, et ma polnud ilus, oli väga hariv." Sharon toonitab: "Minu saavutused on sõltunud mu välimusest või õigemini hea välimuse puudumisest. Ma ei tee end maha, see on lihtsalt tõsi." Krõbeda keelepruugi poolest tuntud rokimatriarh lisab, et tal polnud ka ainsatki annet. "Kui ma oleksin ilus olnud, oleks mu elu ilmselt hoopis teistsugune."

2,5 miljoni krooni eest ilulõikusi

Kolme lapse emast sai igas kodus tuntud nimi tänu tõsieluseriaalile "Osbourne’id", mis kuulsa pere igapäevaelu kajastas. Säravat ja seksikat Sharonit vaadates ei võiks keegi aimata, et aastakümneid tagasi oli ta vormitu kehaga ja väheütleva näolapiga. Ent uue imago saavutamiseks on proua Osbourne’il kulunud kõvasti raha – enda sõnul üle 235 000 dollari. "Mu rinnad, nägu, rasvaimu, kõhu ja jala trimmimine," loetles Sharon kirurgide korrigeeritud kehaosi veebruarikuises usutluses. "Mul on kohendatud kõike, mida üldse ette kujutada saab, välja arvatud silmad ja huuled. Neid ei lase ma puutuda." Tänu mao väiksemaks sidumisele võttis Sharon alla poole kehakaalust, kuid salenemise tagajärjeks oli lötakas kõhunahk, mida spetsialistid pinguldama pidid. Pingule on tõmmatud ka diiva kaela, käsivarsi ja tuharaid. "See kõik oli iga kulutatud penni väärt," kiidab Sharon, kuid lisab, et lõikustest paranemine on siiski vaevaline.

Sharon on kirjutanud kaks autobiograafiat, millest on saanud bestsellerid. Parajasti kirjutab ta esimest romaani, mis kannab paljutõotavat pealkirja "Kättemaks". Tema nooremad lapsed Kelly ja Jack paistavad viimaks olevat narkosõltuvuse seljatanud. Kuid mamma Osbourne’i elu pole pilvitu. Aastaid buliimia all kannatanuna tunneb ta, et ei saa toitumisprobleemidest iialgi vabaks. Pärast vägevat kaalukaotust lasi ta oma mao suuruse taastada. Sharon oli saledanagi õgima kippunud, kuid kahandatud magu ei tulnud toiduga toime ja ta oksendas selle välja. "Praegu on asi paremini kontrolli all, ma ei oksenda enam," kinnitab rokkarikaasa. "Aga toit jääb mulle igavesti probleemiks."