Intan Pragi andis välja mälumänguteatmiku, millest leiab kümne teemavaldkonna alt küsimuste-vastuste vormis tuhat Euroopa-teemalist fakti. Foto: Intan Pragi
Inimesed
6. juuli 2009, 13:58

Eestlasest Guinnessi rekordi omanik üllitas mälumänguraamatu (3)

Eestlasest Guinnessi rekordi omanik Intan Pragi andis välja mälumänguteatmiku, millest leiab kümne teemavaldkonna alt küsimuste-vastuste vormis tuhat Euroopa-teemalist fakti.

Pragi teatel on Eestis seni ilmunud mälumänguraamatute küsimused sageli liiga keerulised ja spetsiifilised. "Minu raamatus on küsimusi kõigile, kes teadmistest ja mälumängust huvituvad - nii kümneaastastele kui pensionäridele, ent kindlasti sisaldab see palju uusi teadmisi ka professionaalsetele mälumänguritele," kirjeldas Pragi ja lisas, et tegemist on ka esimese Euroopa-teemalise Eestis välja antud mälumänguraamatuga.

Nii koosneb Pragi värske kogumik tuhandest autori hinnangul põnevaimast Euroopa-teemalisest faktist, mis on süsteemselt kümnesse valdkonnagruppi jaotatud. Teemadest on esindatud geograafia, ajalugu, flora ja fauna, inimesed, rekordid, teadus ja tehnika, sport, kultuur, poliitika ja loomulikult varia.

"Mul on kodus sadu teatmeteoseid, mida pidevalt lappan ning huvitavamad leitud faktid otsustasin küsimusteks sõnastada ja kokku köita," kirjeldas Pragi teose koostamise käiku.

Autori sõnul on värskes raamatus tema enda jaoks põnevaimaks teemaks maateadus, mis on Guinnessi rekordimeest alati väga huvitanud. "Kord kooliajal tuli viie minutiga kirjutada võimalikult palju y-tähega geograafilisi objekte. Sain kokku 66," meenutab Pragi, keda on alati põnevad teadmised paelunud, kuid kes ise mälumänguga aktiivsel ei tegele. "Loodan oma raamatuga ergutada ka teisi Eesti inimesi mälumängu ja uute teadmiste vastu huvi tundma ning oma silmaringi laiendama," lisas ta.

Kogumik "Euroopa Mälumäng" jõuab raamatupoodidesse müügile juuli teisel nädalal.