Inimesed
27. juuni 2009, 00:00

Laubre: "Jacko oli soe ja sõbralik."

Lauri Laubre, mees, kes 1997. aastal popikuninga Eestisse tõi, kuulis kurvast uudisest öösel, kui tütar ta üles ajas. "Kaksteist aastat tagasi, kui Jacksoni kontsert Tallinnas toimus, oli mu tütar viieaastane.

Meie elamine oli üle kleebitud plakatite ja postritega. Kui meil ükskord magamaminemise pärast tüli oli, ütles ta mulle, et tahab hoopis Jacksonit endale isaks," meenutab Laubre.

Jacksoni kutsumine Eestisse nõudis tol ajal korraldajatelt palju pühendumust. "See oli väga raske ning pole absoluutselt võrreldav ühegi teise Baltikumis korraldatud kontserdiga, kuna meil tuli alustada kõike nullist. Näiteks tuli meil luua spetsiaalne piletimüügisüsteem – Piletilevi –, mis toimib ja töötab tänini. Ehitasime välja lauluväljaku tagaruumid, kus polnud enne isegi WCd," võib Laubre näiteid tooma jäädagi.

"Jackson oli äärmiselt soe, pehme ja positiivne," meenutab Laubre. "Saime kohe hea kontakti, ta oli väga hooliv. On võimatu uskuda kõiki tema kraesse kirjutatud sigadusi. Olen veendunud, et need on välja mõeldud kellegi rahateenimise eesmärgil."