VÕIDUKAD KAPPAJAD: Pärnu kammerkoori lauljad olid kepp-hobusejooksu saladustega selgelt kõige paremini kursis ja see tõi neile ka ka alavõidu. Foto: Teet Malsroos
Inimesed
22. juuni 2009, 00:00
Vaata galeriid!

"Laululahingu" koorid viskasid võidu Leinatamme saabast ja Aunaste kinga (10)

"Vaata, et sa Andrus Värniku rekordit üle ei viska!" aasis keegi segakoori Sõpruskond juhti Tauri Tallermaad, kui viimane "Laululahingu" kooride olümpiamängudel Türil kinga heitma läks. Tallermaa saigi võistluse rekordtulemuse 32,5 meetrit.

Segakoor Sõpruskond pälviski lõpuks esimeste "Lahingukooride mängude" võidu ning ühtlasi au korraldada samalaadi võistlus järgmisel aastal.

Laupäeva hommikul kell 10 kogunesid Türile "Laululahingu" kahe hooaja saadetes osalenud 11 koori. Vihmasajus alanud, aga loojuvas päikeses lõppenud pikka päeva mahtus nii võitlusmänge kui ka vabaõhukontsert.

Spordi poole pealt olid kavas kepphobusejooks, Leinatamme saapa ja Aunaste kinga heide, korvpalli vabavisked heliredelilt, meeskondlik lauldes suusatamine, teatevõistlus, kus järvest tuli ämbrisse svammiga ja aukliku toruga vett kanda, ning teatejooks ümber järve.

Teise koha sai mängudel Nordea segakoor, tagantpoolt esimese aga Kalevi kammerkoor, kes kogus kõige enam punkte stiilipuhta esinemisega ning pälvis eripreemia sõnumi "Ilu päästab maailma" massidesse viimise eest.

Kell seitse aga algas Türi lauluväljakul kooride kontsert, kus kanti ette "Laululahingus" kõlanud lood. Esinemine lõppes ühislaulmisega – kõlasid "Suvi", "Tuljak" ja "Ei ole üksi ükski maa".

Pikk päev päädis peoga Veskisilla puhkekeskus. Tantsuks mängis Ska Faktor ning toimus retrodisko. "Tegelikult läks pidu välja hommikuni, seast ükski koor ei olnud nõus magama minema ja kogu eesti kooriklassika oli vaja läbi laulda," ütles Suisapäisa liige Helina Kuljus.

Esimesed "Lahingukooride mängud" korraldas segakoor Suisapäisa – mulluse "Laululahingu" võitja.