Mr. Big Foto: Korraldaja
Saund
19. juuni 2009, 09:34

Legendaarne Mr. Big esineb Tallinnas (2)

Pärast seitsmeaastast pausi kokku tulnud supergrupp Mr. Big annab kontserdi 4. septembril Tallinnas klubis Rock Café.

Eesti kontsert lükkab käima bändi Euroopa tuuri ja on ainus show Baltimaades. Mr. Big astub Tallinnas lavale originaalkoosseisus.

Ühendriikidest pärit ansambli Mr. Big tähelend sai alguse debüütalbumiga "Mr Big" (1989), mis leidis väga hea vastuvõtu peamiselt USAs kuid ka Jaapanis. Teine album "Lean Into This" tagas aga bändile uskumate edu. Sellelt albumilt pärineb lugu "To Be With You", mis tõusis aastal 1991. nädalateks edatabelite kõrgeimale positsioonile lausa 15 riigis sealhulgas USAs, Saksamaal, Norras, Rootsis. Samalt plaadilt pärineb ka teinegi hittlugu "Just Take My Heart".

Mr Big on läbi aegade olnud hinnatud kui väga filigraansete pillimestega ansambel. Algkoosseisu kuulusid Eric Martin (vokaal), Paul Gilbert (kitarr), Billy Sheehan (bass) ja Pat Torpey (trummid). 1997. aastal lahkus Paul Gilbert, et keskenduda oma soolokarjäärile. Pauli asemele astus ansamblist Poison tuntud Richie Kotzen. Sellise koosseisuga ilmusid albumid "Get It Over" (2000) ja "Actual Size" (2001) ning aastal 2002 otsustas bänd laiali minna, millele eelnes lahkumistuur Jaapanis.

Tähistamaks kahe kümnendi möödumist esimese albumi ilmumisest teatasid Paul, Eric, Billy ja Pat selle aasta 1. veebruaril oma ühinemisplaanidest. Mr Big lubab 4. septembril Tallinnas 2 tunnist šoud ja esitada paremikku oma lugudest.