EKSTRAVAGANTNE: Kostüümid on Kerli kirg, ja väljanägemine laval on talle vähemalt sama oluline kui muusika ise. Foto: Erakogu
Inimesed
18. juuni 2009, 00:00

Kerli Kõiv saab uued lavariided: "Mina disainin ja ema õmbleb!" (19)

Ehkki Kerli Kõivul (22) on kodus Los Angeleses eraldi kapp, kus ta oma teatraalseteks esinemisteks tarvilikke kangaid, ogasid, kette ja jalanõusid hoiab, õmbleb talle siin Õllesummeri kontserdiks kostüümi lihane ema.

Muidu malbena mõjuvast neiust saab publiku ees tema enda fantaasiamuinasjuttude kangelanna. Oma mahukat garderoobi ei saanud umbes kolme nädala eest vaikselt Eestisse saabunud Kerli aga Ameerikast kahjuks niisama lihtsalt kaasa tarida. Seetõttu tehaksegi Kerlile Eestis uhiuued lavarõivad.

Tütar nõuab – ema teeb

"Mina disainin ja ema hakkab järgmisel nädalal õmblema. Ta tegi meile kogu aeg riideid, kui õega väikesed olime. Põhimõtte pärast, see ei lubanud tal mingi köki-möki eest poes soolast hinda maksta," jutustab juba aastaid suurema osa ajast Ameerika tarbimisparadiisis elav blond lauljatar põgusalt oma lapsepõlvest. Siis õmmelnudki füsioterapeudist ema Piret nii Kerlile kui ka tema väikeõele Eliisale poes nähtud moekate riiete järgi rõivad ise. On sunnitud seda nende Elva kodus tegema ka nüüd, sest tütar lihtsalt nõuab.

"Ei" pole minu jaoks mingi vastus. Ma ei hakka üldse kuulamagi, kui keegi ütleb, et nii ei anna küll teha. Kuidas ei anna?! Tehakse ju. Ole vait ja tee," kirjeldab Kerli muiates oma radikaalseid veenmismeetodeid. Ja lisab natuke vaiksemalt, et maksab emale õmblustöö eest tegelikult ikka palka ka.

Meisterdab midagi iga päev

Kerli on enda sõnul hirmus kontrollifriik, kes kuidagi öösel sõba silmale ei saa, kui teab, et tiimi ettevalmistuses midagi logiseb. Sisemine sund kõigil asjadel isiklikult silm peal hoida on lauljatari sõnul tema esinemisi päästnud ka sõna otseses mõttes. Selle kinnituseks toob Kerli näite ühest esinemisest Saksamaal, kui ta 48 tundi enne show’ algust oma kätega lavakleidi valmis pidi nikerdama.

Õllesummeri kontserdiks valmistudes on Kerli koos lähikondlaste ja abilistega konnanud mööda kohalikke rekvisiitide hoidlaid. Ka intervjuupäeval läheb blond laulja rahvus­ooper Estonia kostüümilattu. "Vaatan, kas äkki seal leidub mingeid asju, mis meile ideid annaksid," elavneb ta. Kostüümid on Kerli kirg, ja väljanägemine laval on talle vähemalt sama oluline kui muusika ise. "Ei, ma ei kujuta küll ette, et ma teeks muusikat ilma visuaalset poolt näitamata," raputab ta ägedalt pead.

Ühel hommikul võtnud Kerli pärast unest virgumist lihtsalt pähe, et enam ei möödu päevagi, kui ta endale midagi ei meisterdaks. "Valmistangi kas mingi mütsi või ehte nüüd iga päev," ütleb ta hooletult.