Ivo ja Imbi 2003. aastal EgiptusesFoto: Verni Leivak
Inimesed
13. juuni 2009, 12:31
Vaata galeriid Iffi juubelikontserdilt!

Ivo Linna: otsus Reedast lahku minna oli õige, olen sellest ajast saati olnud õnnelik (2)

Eesti üks aegade armastatuim ja kuulsaim paar - Reet ja Ivo Linna - läksid lahku juba ligi 14 aastat tagasi, kuid siiani ringlevad jutud nende kooselust. "Usun, et see otsus [lahku minna] oli õige ja kõigile parim," üleb Ivo nüüd.

Eile oma 60. aasta juubelit pidanud Ivo Linna sõnul tuleb elus periood, kus üks elu saab otsa ning paraku ei ole see magus periood. "Ütleksin nii, et aastad enne lahkuminekud olid rasked, valusad. Siis ei tööta mingi mõistus," rääkis omamoodi kultuslaulja ETV juubelisaates "60xIff".

Ivo ja Reeda keerulistest suhetest kirjutas juba 1985.-1986. aastate paiku ajaleht, kus tollal lükkas Reet tagasi kõik jutud lahkuminekust. "Meil on kõik hästi," kinnitas ta toona.

1995. aasta lõpu poole selgus, et Ivo ja Reet linna kooseluga on lõpp. Norrasse Eurovisioni lauluvõistlusele Ivole ümbrikus Reeda kaasa pandud pärl võis küll anda signaale, et kõik on korras, kuid mõni aeg hiljem räägiti, et Iff on leidnud uue armastuse - Imbi Aderi.

Vanameister Ivo usub, et otsus lahku minna oli parim. "Sellest ajast saati olen tundnud end hästi, olen olnud õnnelik, vaba oma mõtetes."

Lahkumineku ajaks oli arenenud ka Eesti seltskonnaajakirjandus, kes igal võimalusel jutte paarist neelas. Imbi tunnistab, et toonane aeg oli tema jaoks raske. "Meedia liigne tähelepanu ja pealepressitud suhtumine ja süüdistused," ütleb naine, kuid lisab, et kuidagi pidi ta ju sellest ikkagi üle olema ja välja tulema. Kaasa ei aidanud ka see, kuidas Imbit pere lõhkiajamises süüdistati.

Reet Linna on hiljem autobiograafias tunnistanud, et eks see ambitsioonikus oli, mis neid lahku ajas. Ometi jätkub tal siiani endise abikaasa kohta häid sõnu. Iffi nimetab Reet kuldsete käte ja hea südamega meheks, kellest osa jääb temaga kindlasti elu lõpuni. "Olen olnud selle elu sees ja minu jaoks on see nüüd möödunud etapp," kinnitas Iff eelmise aasta oktoobris ajakirjale Naised.

Aastaid hiljem on mõlemad leidnud oma elu ning juubelieelses saates tõdes Ivo, et 14 aastat pärast lahkuminekut on ta õnnelik mees. "Mul on olnud õnnestunud plaate pärast seda, mind ei kammitse kurvad ja masendavad mõtted kogu aeg."

Ivo ja Imbi abiellusid 1999. aasta juunikuus Saaremaal.