MAAILMAKUULUS LUCY: Lucy Vodden eitab kuuldusi, et The Beatlesi hiti «Lucy In The Sky With Diamonds» pealkiri viitab LSDle. «See pole nii,» ütleb ta, tunnistades, et tema oligi plikapõlves see Lucy, kellest John Lennon laulu kirjutas. Foto: ZUMA/All Over Press
Inimesed
11. juuni 2009, 00:00

Biitlite kuulus Lucy võitleb ränga tõvega (1)

John Lennoni vanem poeg Julian on tõtanud appi Lucy O’Donnellile, kes rohkem kui 40 aastat tagasi inspireeris tema isa kirjutama laulu "Lucy In The Sky With Diamonds". Kuulus kaleidoskoopsilmadega tüdruk põeb luupust.

Biitlite üks kuulsamaid laule on kirjutatud ajajärgul, mil nad flirtisid psühhedeeliga, kirjutab The Times. Mõni ime, et pealkirja esitähtedest on loetud välja kurikuulus tähekombinatsioon LSD. Ent tegelikult oli Lucy O’Donnell Johni poja Juliani lasteaiakaaslane. Ühel päeval maalis poiss pilti tüdrukust, keda ümbritsesid tähekesed. Ta väitis isale, et pilt kujutab "Lucyt taevas teemantidega". John Lennon kasutas seda oma laulu pealkirjaks. "Lucy In The Sky With Diamonds" ilmus 1967. aasta plaadil "Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band".

Luupus: keha ründab omaenda rakke

Nüüdseks on sellestsamast Lucyst saanud 46aastane naine, kes elab Surrey krahvkonnas ühes alevikus. Kuid armas blond inglanna kannatab luupusenimelise parandamatu haiguse all. Tema keha ründab omaenda rakke, põhjustades tohutuid piinu ja elundite ülesütlemist. Kaks kuud tagasi kuulis kunagise lasteaiasõbra kurvast saatusest Julian Lennon ja tõttas appi. "Olen püüdnud Lucyt veidi aidata," ütleb ta Timesile. "Läksin lausa endast välja, kui sellest kuulsin."

Lennoni poeg saatis Lucyle esmalt hiiglasliku kimbu lilli. Lillesülemile järgnesid aianduspoe kinkekaardid, sest Julian oli vahepeal teada saanud, et Lucy armastab taimede eest hoolitseda. "See oli Julianist imekena," ütleb Lucy, kes on pärast neljandat eluaastat näinud kunagist semu vaid korra – 23 aastat tagasi kontserdil esinemas. Kui Lucy 1996. aastal Ross Voddeniga abiellus, sai ta Julianilt õnnitluskaardi. Nüüd on tal väga hea meel, et kunagine mängukaaslane temaga taas ühendust võttis.

"Julian oli lasteaia vapraim poiss."

"Olime kaks väga hakkajat last," ütleb Lucy. "Julian utsitas mind igasuguseid asju tegema. Ta oli lasteaia kõige vapram poiss. Mäletan, kuidas ta hüppas jääkülma basseini." Juliani emast Cynthiast on Lucyl vaid kenad mälestused. Ent biitlite liidrit pidas tüdruk liiga valjuhäälseks ja hirmuäratavaks.

Endine popmuusik Julian, kes tunneb huvi filminduse, skulptoritöö, purjetamise ja internetiäri vastu, valmistub avama Liverpoolis The Beatlesi muuseumis uut ekspositsiooni, kuhu ta on laenuks andnud kümneid mälestusesemeid. Kui John Lennon 1980. aastal tapeti, oli pojal isast vähe meeneid. Viimase kahekümne aasta jooksul on Julian kulutanud Lennoni isiklike esemete kokkuostule üle 17 miljoni Eesti krooni. Kas biitlite hitile nime andnud pilt, mis vahepeal oli Cynthia Lennoni valduses, võib kusagil veel alles olla? Sellest pole aimu ei Julianil ega Lucyl.