Inimesed
11. juuni 2009, 00:00

Julian suutis isale alles täiskasvanuna andestada

Julian Lennonile tähendab näituse avamine The Beatlesi muuseumis naasmist mälestuste rajale. Ta suutis alles täiskasvanuna andestada isale, kes oli pere hüljanud.

John Lennon läks oma naisest Cynthiast lahku, kui poeg oli viieaastane, ja abiellus ekstsentrilise Yoko Onoga. Aastate jooksul kohtus ta pojaga haruharva, kirjutab The Times. Hiljem suhted soojenesid ja Julian debüteeris muusikuna 11aastaselt isa albumil "Walls and Bridges", mängides loos "Ya Ya" trummi. 1984. aastal ilmunud debüütplaati "Valotte" saatis suur menu ning sealt pärineb hitt "Too Late For Goodbyes". Seejärel Juliani tähelend pidurdus. Tema viimane hitt “Saltwater” on pärit aastast 1991.

Cynthia Lennon elab praegu Hispaanias. Julian on isale pere hülgamise ammu andeks andnud. "Jah, minu ema ja mind koheldi lugupidamatult. Jah, isa poolt oli meie kahe vastu palju viha, aga nüüd ma mõistan, miks. Olin tegelikult väga isa moodi – olime mõlemad noored vihased mehed." Julian on mõistnud, et emata lapsepõlv oli Lennoni hinge jätnud parandamatud haavad. Johni ema Julia hülgas poja, kui too oli alles viiene. Uuesti kohtusid nad Johni teismeeas. Julia hukkus autoõnnetuses, kui tulevane maailmakuulus muusik oli 17. "Ta lukustas kõik ema puudutavad tunded endasse. Siis lõi see vihana välja."

Ka Juliani vaen isa uue naise Yoko Ono ja poolvend Seani vastu on minevik. Kui John Lennon 1980. aastal mõrvati, jäi esikpoeg testamendist välja. Viimaks jõudis ta Yokoga kokkuleppele ning sai kopsaka rahasumma. Head suhted on tal nii Yoko kui ka Seaniga, kellest on samuti saanud muusik. "Nüüd on jäänud vaid armastus," ütleb Julian. "Kui isa saaks praegu siia tuppa astuda, siis me kaisutaksime ja nutaksime."