PRESIDENT TÜTREGA: Barack ja Malia Obama imetlevad Pariisi vaadet Pompidou keskuse läbipaistvast klaasgaleriist, mis piki majaseina keerleb. Foto: AFP/SCANPIX
Maailm
8. juuni 2009, 00:00

Barack Obama pere turistidena Pariisi avastamas (1)

President Obama rõõmustas tütreid sellega, et tutvustas neile laupäeval ja pühapäeval Pariisi. President lendas eile koju, kuid Michelle Obama jäi koos lastega veel Prantsusmaa pealinna, et käia Louvre`is ja sisseoste teha.

Le Figaro kirjeldab Obamade laupäevaõhtust külaskäiku Pariisi Jumalaema kirikusse (liiklus seisis kogu Cite saarel, ajakirjanikud võisid tund aega kestnud visiiti jälgida 150 meetri kauguselt turvaaedade taga). Sasha ja Malia Obama lehvitasid rõõmsalt Seine`i kaldapealsele kogunenud pariislastele Jumalaema kiriku tornirõdult. Prantslaste kombel hilisele (kell 21.30) lõunasöögile läksid Obamad Rue Dominique`ile Marsi väljaku lähedal, kus asub oma ehtsate talupojalõunatega turistide hulgas menukas la Fontaine de Mars.

"Teie liharoad on suurepärased," kiitsid Obamad, kuid olid ettevaatuse mõttes Ühendriikidest toidumaitsja kaasa võtnud. Pariisi kokad olid seepärast pahased. Nad tellisid lambaliha ja veisefileed, ei joonud veini, ainult vett, võtsid küll magustoidu ja maksid Valge Maja teatel kogu seltskonna eest (Michelle ja Barack Obamat saatis vaid nende vanem tütar ja paar ameeriklast) 300 eurot.

Pühapäeval enne ärasõitu viis Barack Obama abikaasa ja tütred Georges Pompidou moodsa kunsti muuseumi.

Pärastlõunasel dineel võõrustas Michelle`i ja tema tütreid Carla Sarkozy.

Piiritagune ajakirjandus kulutas suure osa leheruumist kahe kauni presidendiproua rõivaste võrdlemisele laupäevase Normandias käigu ajal. Ilma kokku leppimata oli nii Michelle kui ka Carla selga pannud kreemjasvalge kleidi ja et mitte USA presidendi pikakasvulise abikaasa kõrval silmapaistmatuks jääda, oli proua Sarkozy esimest korda jalga pannud kõrge kontsaga kingad, millest ta on hoidunud, et mitte oma lühikesekasvulisele abikaasale häbi teha.