Priit JürjensFoto: Marianne Loorents
Film
27. mai 2009, 07:38

Eesti mehe märulifilm jõuab USAst Eestisse (1)

Aastaid on Eestis levinud kuuldused Viljandist pärit muusiku ja filmimehe Priit Jürjensi loometööst Hollywoodis, ent seni pole kodumaine üldsus saanud selle töö vilju näha ega hinnata. Tuleva nädala kolmapäeval saab nimetatud puudus likvideeritud.

Jürjensi märtsi lõpus Los Angeleses esilinastunud täispikk märulifilm "Palgamõrtsukas" ("Hired Gun") jõuab tuleva nädala kolmapäeva õhtul kell pool kaheksa Tallinnas Sõpruse kino ekraanile, kirjutab Postimees.

Enne filmi algust on lubanud astuda rahva ette ka Jürjens - Ameerikas kasutab ta nimekuju Brad Jurjens -, et rääkida, mismoodi ta mitme Ameerika tuntud näitleja osalusel tehtud tunni ja 46 minuti pikkuse ekraaniteose valmis sai.

"Palgamõrtsukas" räägib halba seltskonda sattunud endisest eriüksuslasest Chadist (Shane Wood), kes tapab inimesi selleks, et endale elatist teenida.

Kuni ühel ilusal päeval aitavad Yegor (Ilia Volok), neonatsidest FBI agent (Michael Madsen) ja politseinik (Johann Urb) Araabia terroristidel smugeldada Los Angelesse tuumapommi, et linn maamunalt pühkida.