LAHKUB: Kaileen Mägi ütleb, et hommikuprogrammi tegemine ammendas end tema jaoks. Foto: Ülo Josing (ERR)
Inimesed
23. mai 2009, 00:00

Kaileen Mägi: "Terevisioon" ammendas end minu jaoks (42)

"Minu jaoks oli see muidugi suur šokk. Olin kohe natukene õnnetu ja kurb," tunnistab "Terevisioonis" uudiseid lugev Kerli Dello, kui ETV hommikuprogrammi üks saatejuhte, Kaileen Mägi, teatas üleeile ootamatult, et lahkub "Terevisioonist". "Samas – see ärkamine on raske ja ma näen, et kõik teevad tööd hingega. Kaileen samamoodi," saab Dello kolleegist aru.

Kaileen ütles Postimehele, et loobus "Terevisiooni" kohast ise ja seda seepärast, et saate vorm oli ennast tema jaoks ammendanud. "Lähen tagasi oma toredate kolleegide juurde ETV uudistetoimetusse, kus töötasin mitu aastat enne "Terevisiooni"," lausus ta. Mägi sõnul nõuab töö hommikuprogrammis võimet varahommikul tööd teha, olla kursis kõigi teemadega ja teha otse-eetrit 20 tundi kuu aja jooksul.

Kaileen Mägi jätkab "Terevisioonis" selle hooaja lõpuni 19. juunil. Siin-seal on juba spekuleeritud, kas sügisel jätkab raske majanduslikuseisu tõttu vaid üks saatejuhtide paar (ka esimestel "Terevisiooni" aastatel juhtisid saadet ainult Marko Reikop ja Anu Välba). Praeguste teadaannete põhjal otsitakse sügiseks siiski uus naissaatejuht.

Mägi ütleb, et ta ei kahetse "Terevisioonis" töötamist: "See on olnud tõeline väljakutse ja ma ei kahetse sellest sekunditki. Olen Eesti Televisioonis töötanud veidi rohkem kui kümme aastat ja need viimased kolm on olnud parimad. Mul on olnud au osaleda sellise toimetuse töös, mille sarnasest poleks ma osanud unistadagi."

Kolleegidel on kahju

Hommikusaates "Terevisioon" uudiseid lugenud Monika Tamla räägib Kaileenist: "Kindlasti on ta soe ja sõbralik ja ma ütleks, et selline hästi särtsakas ja elav."

Tamla töötas Mägiga koos juba uudistetoimetuses ja meenutab neid aegu ainult heade sõnadega: "Kui paljud teevad vaikselt omaette tööd, siis Kaileeni oli alati toimetuses kuulda. Kaileeniga igav ei hakka, ütleme nii."

"Väga head teemakäsitlused alates majandusest, poliitikast ja lõpetades briljantsete kultuuriintervjuudega. Ta on A-kategooria saatejuht, siin ei ole mingit kahtlust. Sealjuures superhea toimetaja. Rahvusringhäälingu üks raudvara, üks briljante. See ei ole kompliment, see on tõsi!" kiidab "Terevisiooni" toimetaja Ivo Laev kolleeg Kaileen Mäge. "Tal on tohutult lai silmaring. Suudab aduda erinevaid elu aspekte ilma igasuguste eelarvamusteta. Inimesena soe, samas väga arukas ja analüüsivõimeline. Väga hooliv kolleegide suhtes."

"Ta ei ütle mitte kunagi ära, kui sa ta käest abi palud," iseloomustab kolleegi "Terevisioonis" uudiseid lugev Kerli Dello. "Tal võib-olla nii palju tegemist, aga ta tuleb alati vastu ja aitab. Mina isiklikult ei ole pidanud – kas õnneks või kahjuks – väga suurt teenet paluma. Aga kas või see, et meil on Faehlmanni tänava poolne valvelaud, kuhu on näiteks ajalehed jäänud... Tema jaoks ei ole kunagi probleem või küsimus need ise ära tuua, kui ma unustan."