Inimesed
18. mai 2009, 00:00

Evelin Samuel tõi Eesti samuti kuuendaks (1)

Täpselt kümme aastat tagasi, 1999. aastal jäi Evelin Samuel & Camille Iisraelis Jeruusalemmas looga «Diamond of Night» samuti kuuendale kohale. «Iga võistlus on ikkagi erinev. Teises kontekstis võib lugu hoopis teisele kohale tulla,» sõnab laulja Evelin Samuel, et ei oska praegust ja tollast kuuendat kohta võrrelda, kuna iga võistlus on erinev.

Eesti tuli Evelini meelest tänavu kõrgele kohale. «Tuli muidugi!» kiidab ta ja lisab, et Urban Symphony «Rändajad» meenutab ka nende võistluslugu. «Ajatu ja ilus. Karge. Maitsekas. Samas natuke minoorset kõla, mis meeldib lõunapoolsetele rahvastele,» hindab Evelin.

«Kihvt on see, et ma pole mitu aastat Eurovisioni vaadanud. See aasta oli meil endil üle tüki aja hea laul, mis mõjus ja meeldis,» ütleb Evelin, et ta jälgis võistlust taas huviga. «Samamoodi kas või Norra võidulugu. Sellise laulu võitu pole küll tükk aega olnud: meloodilisi lugusid pole olnud. Öeldakse, et muusikas ongi kümneaastased tsüklid.»

Tänavu häälteandmisse žürii kaasamist ei oska Evelin hinnata: naabrid ei jätnud ikkagi naabreid punktidest ilma. «Aga see on pigem sellepärast, et maitse on naabriga sarnane,» arvab ta.